Tărâmul oaselor – Andrada Cosmina Posedaru

Tărâmul oaselor, Andrada Cosmina Posedaru este povestea care te invită la lectură. Este tărâmul pe care renunți la realitatea ta și intri într-o zonă necunoscută, dar fascinantă. Peși din zona de confort literar, dar nu regreți nimic.
V-am spus deja faptul că autoarea Andrada – Cosmina Posedaru m-a surprins foarte plăcut cu povestea Necunoscutului – a reușit într-un mod destul de simplu să mă țină captivă într-o poveste plină de suspans și tensiune.
Am citit cartea Tărâmul oaselor în format digital, căci doar în acest format este disponibilă. Și unde mai pui că e și gratuită, chiar pe site-ul autoarei. Nu este o carte de sute de pagini, ci are doar câteva zeci, dar am recunoscut imediat stilul  tinerei autoare.
Am citit Tărâmul oaselor în ultima zi a lunii octombrie. Dacă te întrebi de ce am hotărât să-mi închei luna cu o astfel de carte, am să-ți spun trei motive: este o carte scurtă, de doar 60 de pagini, am fost foarte curioasă imediat ce am primit vestea că a apărut cartea, iar titlul acestei cărțulii m-a dus cu gândul la  sânge, tristețe, durere, imagini dezolante.
Nu e chiar de speriat, dar simți durerea, vezi moartea cu ochii la fiecare pas, neputința e la ordinea zilei, salvarea e atât de departe încât..orice ai face, oricât ai vrea să fie salvate personajele, războiul e nemilos. Sau poate eliberator.
Personajele principale fac parte din echipa care primește numeroase misiuni – unde doar cei norocoși scapă cu viață, doar cei nepăsători sfidează moartea până în ultima clipă, cu orice risc, cu orice preț ce va trebui plătit.
Tocmai din cauza imaginilor dureroase descrise, cartea nu se poate fi devorată, este imposibil să nu simți, să nu te revolți, să te gândești ce anume se va întâmpla în pagina următoare.
Viața în armată e grea, războiul obligă la eficiență și prezență, dar atunci când misiunea pe care o primești devine un eșec total, fuga este o soluție, iar scurtele momente de liniște sunt trăite din plin.
Moira – rămâne singură și decide pentru ea, nu dă explicații, nu este căutată, nu are familie, iar pentru restul ea nu contează absolut deloc. Alege cel mai greu drum, nu se ferește de pericole, ba chiar le acceptă, iar provocările o fac să se simtă vie.
Carter – este genul de om care arată ceva, dar ceea ce simte este mult mai profund, Este bărbatul care poartă o mască în fața superiorilor, iar masca pică de pe fața lui într-o singiră noapte alături de Moira.
La un moment dat, cei doi aleg să fugă, să o ia de la capăt, să viseze, să trăiască și să guste din libertate – au gustat neîncetat până au fost găsiți.
Finaluul l-aș fi schimbat puțin. Meritau o viață alături unul de altul. Merita povestea ceasta un final mai… dulce.
O poveste tumultoasă, cu final neașteptat poate ajunge la tine imediat. Aici găsești cartea în format electronic.
Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

6 noiembrie 2017 at 6:32 PM

Hmmm… cred ca o sa o citesc și eu ❤️Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.