Te voi iubi mereu, Heidi McLaughlin (Leda Edge) – Recenzie

Te voi iubi mereu poate fi considerată cea mai frumoasă declarație de dragoste. Dar ce te faci când vorbele nu sunt însoțite de fapte? Crezi în vorbe până la proba contrarie. Te voi iubi mereu se poate să devină și un crez pentru doi oameni care se iubesc, dar pe care distanța îi desparte. Te voi iubi mereu pot fi ultimele vorbe dintre îndrăgostiții care se vor iubi dincolo de viață.

Te voi iubi mereu este o poveste de dragoste, apărută la Leda Edge. E plăcută senzația unei lecturi cât o răsuflare. Am citit-o parcă fără să respir. Am devorat-o și mi-a dat o stare de bine. Mi-a deschis pofta de lectură. Mi-a făcut sete de acele cărți pe care tot le las deoparte. Nu știu motivul, dar obiceiul mi-e prost și uite un motiv pentru care nu apuc să citesc atât cât mi-aș dori.

Nu știu dacă mai este cineva care nu a citit cartea asta. Eu sunt singura cititoare care citește o carte din 1900 toamna în 2019, iar noutățile și lecturile moderne peste zece ani de la apariție? E primul volum din Seria Beaumont, iar continuarea mă așteaptă. Mi-a promis că va fi mai bună decât începutul acestei povești.

Te voi iubi mereu – ascultă sufletul și urmează-ți visul

Și nu lasă pe nimeni să-ți stea în calea împlinire. Bun, dar poate ar fi mai bine dacă nu ai acționa precum Liam. Este indicat să ai mai multă încredere în cea pe care o iubești. Tânărul, acum star rock, și-a abandonat iubita, fără explicații. A plecat în Los Angeles să-și împlinească visul.

Părinții ar fi bine dacă și-ar susține mai mult copiii. Dacă ar înțelege adulții că și copiii lor trăiesc etape ale vieții, poate nu ar mai fi atât de dezamăgiți de decizia propriilor copii. Liam nu a avut parte de susținerea părinților. Ei chiar l-au blamat pentru faptul că a renunțat la facultate și la fotbal. Că nu l-au susținut e una, dar că i-au închis ușa în nas, e alta. L-au abandonat, așa cum el a abandonat fata pe care o iubea mai mult ca oricând. Așchia nu sare departe de trunchi niciodată.

Visul lui Liam s-a împlinit. Acum e un star asaltat și râvnit de toată lumea. Dar nimeni nu știe că zilnic se gândește la femeia peste care au trecut 10 ani. Nimeni nu știe că nu a încetat o clipă să o iubească. Se credea, totuși, vindecat de ea. Bănuia că și-a refăcut viața alături de un bărbat care să o merite mai mult decât el. A primit oportunitatea de a se convinge singur de propriile bănuieli.

Te voi iubi mereu – toate drumurile duc acasă

Iar acasă e acolo unde bate inima persoanei pe care o iubești cel mai mult în această viață. Acasă ajunge și Liam, dar nu e un motiv de bucurie, ci doar un eveniment care-i sfâșie inima deja împărțită în două. Viața te unește de oameni și prin evenimente dureroase. Durerea, uneori dezbină, alteori unește.

În cazul lui Liam, acest drum acasă îi sudează convingerea că încă iubește. Cu aceeași pasiune, cu aceeași dorință arzătoare. Acasă e locul unde-ți este sufletul în fiecare zi. Acasă redescoperă, retrăiește amintiri plăcute și întâlnește realitatea care-l lovește dur. E pregătit pentru a înfrunta realitatea?

Dacă a putut înfrunta refuzul familiei, dacă a reușit să ajungă sus prin propriul efort, va putea accepta și adevărul de departe. Liam a greșit, a pierdut mult și a irosit 10 ani – timpul este ireversibil.  După ani.. totul e la fel, numai ea este logodită cu bărbatul care a râvnit mereu la ea. După ani află adevărul care îi va schimba viața pentru totdeauna.  Află ceea ce trebuia să știe încă de la început. Ar fi știut dacă î s-ar fi spus că Josie a lui îl caută disperată. Ar fi aflat dacă impresara lui – femeia fatală, dar goală pe interior, i-ar fi spus că a primit un cadou din partea vieții.

Dacă în prezent fiind, te reîntâlnești cu trecutul, viitorul se va lumina

Trecutul poate umbri succesul unui cântăreț a căror melodii sunt fredonate de tot mai multă lume. Acesta ar fi motivul pentru care Liam a trăit 10 ani din viață fără să știe că are motivația perfectă pentru a fi fericit cu adevărat. Liam știe că nu ești fericit doar cu o profesie de succes.

Secretul i-ar fi știrbit imaginea de persoană publică. Așa să fie? Persoanele publice au, ce să vezi, și viață privată. Iar fericirea de acasă se poate reflecta în reușitele de pe plan profesional. Oricât ar vrea Liam să dea timpul înapoi, să schimbe realitatea, nu mai poate face nimic.

Iar Josie a lui pare atât de greu de înduplecat. Nu-i iau apărarea, dar ce vină are el că nu i s-a spus că iubita lăsată acasă, nu a încetat să-l caute. El doar bănuiește că iubirea pentru ea nu va muri niciodată, iar asta va fi pedeapsa lui. Pe care ar fi fost dispus să o accepte. Asta până a privit adevărul în ochi.

Te voi iubi mereu – glasul inimii nu are niciodată volumul dat la minim

Dacă vorbim de Josie, ea știe că nu trebuie să simtă nimic pentru bărbatul din trecut, dar inimii nu îi poți porunci niciodată. Nu o poți forța să înceteze să mai simtă sau să mai bată pentru cel pe care-l iubește.

Liam și Josie acceptă că acum sunt uniți dincolo de distanță și timp. Înțeleg și sunt dispuși să găsească o cale pentru ca toți cei implicați să sufere cât mai puțin. Va reuși Josie să-și țină promisiunea sau își va urma inima?

Cum nimic nu e întâmplător și adevărul e gata să iasă la lumină, Josie asta va face – cu cei doi bărbați din viața ei. Va putea înfrunte consecințele deciziilor sale? Cu siguranță! Adevărul este cea mai sigură cale, cea mai corectă dintre soluții. Ea știe cum lipsa adevărului te îndepărtează de ceea ce îți dorești din tot sufletului.

Nu se poate rupe ceea ce era rupt deja încă de la început

O relație nu va duce nicăieri dacă e lipsită de iubire. În relație sunt doi, dar nu poți decide pentru celălalt. Nu poți fi fericit văzând nefericirea celuilalt. O relație în care unul îl forțează pe celălalt nu e relație. Și nu e iubire cea care îi unește, ci posesivitatea. A fi posesiv nu înseamnă că iubești.

Liam știe cum să se împartă între viața de familie și viața pe scenă. Descoperă fericirea și împlinirea alături de femeia pe care o iubește. Se împarte , fără să simtă că face un efort prea mare, între carieră și viața personală. Totul e bine când se termină cu bine, nu?

Povestea e frumoasă, subiectul bun, dar parcă voiam mai mult sau altceva -o abordare mai aparte. Cartea Te voi iubi mereu, Heidi McLaughlin nu e deloc rea, doar merita parcă mai mult. E doar primul volum și deja mi sa șoptit că volumul II este mult mai bun. Curând vedem cât de bun e ți cum își continuă povestea cei doi îndrăgostiți.

Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.