Trecut, prezent și împlinire: Secrete, Rodica Mijaiche – Librex

Secretul este puntea ce desparte mereu, chiar și atunci când sufletele sunt unite pentru totdeauna. Secretul este și puntea de legătură dintre trecutul dureros și prezentul aparent luminos. Secretul se așterne precum noaptea neagră peste inima și mintea oricui, este durerea mută din interior și rătăcirea în fiecare moment de singurătate.
Nu doar singurătatea, nu doar secretele sau despărțirea pot întrista, cel mai tare întristează modul în care apuci să te minți singur în privința unei decizii pe care ai adoptat-o cândva, în trecut. Deși ești sigur pe ceea ce ai văzut,  prezentul se încăpățânează să-ți reamintească, sădind confuzia în sufletul tău.  Dacă ai fi rămas, dacă ai fi cerut explicații, poate altfel arăta prezentul. Dacă.. ascunde întotdeauna un secret. Fiecare dacă înseamnă un secret ce-a fost lăsat să plece, fără a trezi curiozitatea nimănui.
Dar acum trecutul nu mai poate fi remediat, iar taina unui suflet nu poate fi descoperită atât de ușor, iar trecutul a luat cu sine secretul – cel care poate ar fi rezolvat atât de multe, poate că ar fi reușit să nu se încheie atât de repede un capitol din cartea vieții. Să fi fost secretul fericirii?
Secretele sunt precum stelele: dacă apar pe cerul vieții, atunci merită să le descoperi, să le simți, să le atingi. Merită o a doua șansă. Secretele protejează, din iubire și cu speranță că  celuilalt îi va fi bine. Secretele sunt precum îngerii: întotdeauna veghează asupra celui iubit.
Secretele nu rămân indiferente atunci când o iubire neîmplinită încă are nevoie de o nouă șansă, de dovezi că se poate împlini oricând și de o cale care să o ducă spre realizare.
Secretele sunt oglinzi ale sufletului, în care te poți privi atent și pe îndelete întotdeauna, sunt acele bucăți devenite tăișuri, care te arată mereu în ceață, atunci când ele, secretele, nu mai rezistă sub presiunea sentimentelor, dar nu mai suportă nici testele la care sunt supuse atât de des.
Secretele sunt vise neîmplinite, adevăruri aflate pe jumătate, sunt iubiri care au trăit prea puțin, sunt povești clădite cu ajutorul jumătăților de măsură. Secretele sunt mistere ce vor cere să fie deslușite, mai devreme, mai târziu.. sau poate la momentul perfect potrivit.
Secretele sunt porți ferecate cu lacătele durerii. Sunt acele sertare puse cât mai departe, pentru a nu avea întotdeauna acces la ele, ca să se poate detașa de tot ce provoacă durere și devine piedică în prezent.
Secretele din iubire macină gândurile, le face praf; le face și le desface, le sucește pe toate părțile, le interpretează în fel și chip, fură somnul, dăruiește mărgăritare ochilor și îngreunează conștiința.
Secrete de Rodica Mijaiche împletește aroma prezentului, cu iubirea războinică a trecutului, armonizează muzica inimilor unite, cu pasiunea pentru frumusețe – ca artă și cu tensiunea, tensiunea și durerea.
Secrete de Rodica Mijauche reînvie puterea de a  iubi, cu puterea sufletească și cu puterea de a lupta pentru adevăr, pentru binele și frumosul din interiorul fiecărui personaj real și viu.
Trei povești diferite, trei iubiri reale prin forța cu care luptă pentru a ieși la lumină, prin curajul de a nu dispărea la prima furtună și prin emoția puternică pe care o emană în fiecare clipă – devine mai puternică, mai rezistentă și motivată, dar și sclipitoare – pentru că și iubirile sunt fericite când  sunt lăsate să își împlinească scopul.
Trei povești ce-arată amarul vieții, disperarea distanței, deziluzia separării, dezamăgirea deciziilor luate în pripă. Secrete arată iubirea peste timp și timpul peste iubirea ce se aprinde la prima scânteie, iubirea oprită de iluzia unui adevăr privită cu ochii nepotriviți, iubirea ce a înfrumusețat istoria sângerândă.
Secrete este o călătorie prin toate ungherele timpului, prin toate sanctuarele sufletului. prin toate labirinturile minții – totul învăluit în emoție și tensiune maximă, ce poate fi ascultată bubuind în timpane.
Coperta romanului Secrete transmite un semnal de alarmă, o avertizare clară: odată ce ai pătruns în suflet, așteaptă-te la multe adevăruri, schimbări, situații neașteptate. Sau mai bine.. trăiește și nu te mai aștepta la nimic. Oricum vei fi nepregătit pentru ceea ce urmează.
Trei cupluri te primesc în viața lor, șase suflete îți deschid poarta spre propriile secrete, trăiri, emoții și dureri. Viața lor este agitată, tulburătoare, dar te vei plimba nestingherit prin cele mai întunecate încăperi ale sufletului lor, vei descoperi cele mari satisfacții profesionale, dezamăgire în iubire, durere și multe încercări
Vei fi tentat să crezi că nu există iubire perfectă. Și chiar nu există. Există doar iubire. Și oameni care simt totul unul pentru celălalt. Există răutate și obsesie, născute din lipsa iubirii, a dorinței de a fi mai buni, a figurii părintești. Ele, împreună cu durerea și lacrimile nu vor sta departe de Alexa și Albert.
Pericolul o va pândi mereu, va deveni o umbră pentru Rina, dar chiar acesta îl va readuce pe Sebastian în viața ei,  după șapte ani de separare și distanță. Viața Marinei era perfectă, dar lipsea iubirea cu desăvârșire.
Lindsey și Lucas vor rămâne mereu uniți, dincolo de spațiu și de timp, prin tabloul iubirii dintre ei și prin scrisorile emoționante, iubirea lor va fi eternă. Fiecare poveste va fi veșnică, va străluci pe cerul iubirilor împlinite.
Fiecare personaj are propria poveste, emoționantă, dureroasă. Fiecare poveste este plină de mister și schimbări totale, se vindecă prin iubire, doar dacă sunt acceptate. Fiecare poartă în prezent masca durerii, ce ascunde perfect singurătatea care a purtat pe toți spre ceea ce sunt și cine sunt acum.
Trei povești unite prin iubirea puternică, dar și prin intermediul unui tablou fascinant, dovada existenței unei istorii dureroase, dar evidențiată și prin iubire, nu doar prin război.
Sebastian – omul  puternic, hotărât și care a cunoscut iubirea, dar care a fost părăsit fără niciun cuvânt.
Alexa – un suflet chinuit și privat de iubirea părintească, ce a tot căutat ceea ce-i lipsea. Căutările i-au adus firmituri de iubire și oameni nepotriviți – a plecat mereu suferindă și rănită.
Mihnea – tipul omului care nu a avut nimic, înrăit de un trecut fără nimeni și nimic. Omul care trăia pentru sine, care-a cărat cu el ideea suferinței, care nu a știut să ofere decât ceea ce a trăit și a simțit întotdeauna.
Sorin – omul implicat în situații grave, cu sau fără voia lui. Omul care s-a gândit să facă bine… prea târziu și a pierdut ultima șansă.
Albert – omul pansament. Bun la toate și foarte dedicat iubirii pentru femeia pe care nu a ezitat să o iubească.
Marina – femeia la nevoie se cunoaște. Femeia puternică, pe care nimic nu pare să o doboare. Femeia care iubește cu pasiune, total.
Totul ia o turnură neașteptată, Marina este îngenunchiată, devine vulnerabilă și cunoaște iadul cu chip de om. Se spune că drumul spre iad este pavat întotdeauna cu intenții bune. Intenție sau poate destinul lor deja scris.. a găsit o cale pentru ca iubirea dintre Rina și Sebi să își urmeze drumul, să se împlinească, să trăiască până în ultima secundă.
Nevoia de protecție, iubirea, destinul sau intenția a oferit celor doi o nouă șansă – nesperată, neluată în seamă, dorită, apoi alungată. O nouă șansă nu vine niciodată singură, ci cu proteste, reproșuri și manifestarea durerii din trecut. Împart prezentul fără să știe că-și croiesc un drum spre viitor – împreună, uniți prin iubirea ce și-o poartă.
În timp ce iubirea dintre Marina și Sebastian lupta să răzbească cei șapte ani, Alexa învăța să fie fericită, să se deschidă și să nu-i ascundă nimic iubitului Alberto. Iubirea vindecă orice rană, orice abuz.
Cu toții au trecut prin momente fericite, dar și durere, pericole și frici interminabile. Cu toții au trăit cu teama că nu se vor mai vedea, că iubirea lor va sfârși fără ca ei să aibă vreo putere să o salveze.
Lindsey și Lucas au fost prezenți în viața celor două cupluri, oferindu-le  parcă..motive să rămână împreună, să-și mai dea o șansă, să nu renunțe.
Secrete de Rodica Mijaiche dezvăluie tainele iubirii, unele ciudate și enigmatice, altele extrem de dureroase. Dezvăluie și puterea de a o lua de la capăt, de a nu preda frâiele propriei vieți nimănui, de a ierta trecutul pentru a putea trăi prezentul.
Doar în momentul în care pică măștile, secretele sunt gata să părăsească întunericul și ceața minții, sufletele sunt deschise și pregătite să asculte. Numai atunci totul are o rezolvare – alta decât lașitatea.
Secretele aflate, pericolele înlăturate, iubirea în continuă înflorire – mereu puternică și vie, fac sufletul să tremure de emoție pură, fac ochii să plângă și inima să simtă un izvor lin ce curge prin ea, fără să lase urme dureroase.
Dar ce este cu secretele Rodicăi Mijaiche?  Autoarea Rodica Mijaiche are o mulțime de secrete, nu doar în acest roman, ci în fiecare nouă poveste pe care o scrie. E plin de secrete magice în cărțile care-i poartă sufletul în viața fiecărui cititor pe care-l cucerește. Vezi? Până și ăsta este un secret bine păstrat de către un iubitor al cuvintelor și poveștilor de suflet.
Cartea are un mesaj pentru fiecare cititor: află Secrete  la jumătate de preț! Fie că vrei, fie că nu, secretele Rodicăi Mijaiche merg direct la suflet!
Mulțumesc mult, Rodica Mijaiche! Mulțumesc mult că m-ai lăsat să-ți aflu o parte din secrete! Și nu uita: mângâi suflete cu frumusețea sufletului tău!
 
 
 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.