Suflet rebel, Nieves F. Joy – Recenzie

Suflet rebel, Nieves F. Joy este povestea care te ține cu sufletul la gură, de la prima pagină, până la ultimul punct. Te fierbe la foc mic, te face să dai frâu liber emoțiilor și te încarcă cu foarte multă energie și poftă de citit.
Stau în fața unei foi albe și mi-aș dori să tot stau așa pentru ca foaia să simtă tot ce este în sufletul meu.

Aș vrea să nu fie nevoie să să scriu sau să mă mișc, dar această foaie să prindă viață – exact cum prinde viață povestea din Suflet rebel, exact așa cum simte Raisa să trăiască, să reacționeze și să-și transmită cititorului trăirea personală.

Știi cum mă simt acum? Acum în timp ce scriu.. simt cum ceva se desprinde, se rupe de mine, de sufletul meu. Și sincer, nu știu dacă vreau să se rupă din mine. Nu știu dacă sunt pregătită să o las pe Raisa să plece din interiorul meu pentru a se arăta exteriorului. Nu! Aș vrea s-o mai țin aici, în mine, lângă mine, să o mai ascult, la infinit, căci îmi transmite foarte multe. M-a ajutat și mă ajută încă. Să scot din mine durerea, părți din trecutul meu care nu erau vindecate. Și acum, când au ieșit la lumină, m-am cutremurat. Mi-au cerut dreptul la eliberare și libertatea de a face parte din mine, dar să nu mai provoace durere.

Suflet rebel – cartea pe care o simți

Atunci când îmi place o carte foarte mult, firesc ar fi să nu mai pot de nerăbdare, să ard pe interior ca să spun și celorlalți cititori împătimiți despre ce am simțit citind cartea. Cu Suflet rebel, lucrurile stau cu totul altfel. Nu am așteptat momentul despărțirii și nu am așteptat să scriu despre întâlnirea cu Raisa. Nu de foarte multe ori mi se întâmplă, nu sunt nici egoistă, dar de data asta mi-aș dori să pot să fiu așa. Oricât mi-aș dori, nu pot să nu-ți scriu despre povestea ce îți va da fiori!

Întâlnirea cu Sufletul rebel al Raisei a fost una absolut unică și imposibil de uitat. Nu voi reuși niciodată să îmi scot din minte cum uitam să mă mișc zeci de minute, cum mă certam singură și-mi ziceam că trebuie să merg la somn, cum am uitat să respir în unele momente de tensiune maximă, cum îmi simțeam inima în gât în (alte) clipe pline de suspans sau cum, într-o seară, imediat ce m-am băgat în pat, gândindu-mă la rebela de care am prins drag, lacrimile au început să curgă șiroaie.

Cartea bună se cunoaște de la prima pagină

Dacă citind o carte, ajung să trăiesc tot ce-am scris mai sus, atunci declar cu mâna pe inimă: am citit o carte foarte bună! Dar stai așa! Ce te faci cu mine atunci când, tot ce-am scris mai sus, este doar o mică parte din tot ce-an trăit citind romanul? Cred că atunci ești de acord cu mine: acea carte este nu doar foarte bună, ci excelentă.Niciodată de când citesc pe bandă rulantă, nu am fost atât de entuziasmată de o carte, așa cum sunt acum cu Suflet rebel de Nieves F. Joy!

Suflet rebel – cartea care o citești dintr-o suflare

Este cartea pe care, deși o devorezi – că nu ai cum altfel, simți de nenumărate ori nevoia să te oprești pentru a respira, dar plăcerea, dorința și emoția te împing de la spate, te îmbie  să citești în continuare. dintr-o suflare. Nevoia de a primi o nouă doză de energie vine firesc, neștiind când  ai tot dat pagini și te-ai înfruptat cu sete din cartea, care nu este doar scrisă, ci simțită. Nu e doar o carte cu pagini scrise, ci este o carte ce prinde viață sub penelul unui suflet. E cartea care-ți spune o poveste în care te poți privi ca în oglindă, cartea pe care ai vrea să o recitești imediat ce ai dat și ultima pagină.

Raisa are tot ce și-ar putea dori o femeie și tot ceea ce ar trebui să îi ofere fericirea deplină, dar ea..ea doar visează la fericirea pe care și-a dorit-o încă dinainte de a deveni soția lui Steven. E cea mai fericită în ochii unora, dar sufletul ei este captiv într-o colivie a nefericirii.  Are viață, dar nu se poate bucura, nu simte că trăiește, ci că este o păpușă în mâna destinului – dirijat de cel care ar fi trebuit să o iubească.

Cartea pe care greu o vei uita

suflet-rebel-nieves-f-joy

Raisa ascunde secrete ce odată aflate, îi vor zgudui lumea, o vor destrăma, iar din rămășite, din dureri și cu ultimele forțe pe care le mai are. Ea va trebui să și-o reconstruiască – de data aceasta, mai frumoasă, mai liberă și mai puternică.
Când nici o speranță nu-i mai înseninează cerul, când picătura chinezească are să-i umple paharul și când crede că a venit sfârșitul, destinul care o încercase ani la rând, îi oferă o ușă spre libertate.

Când ușa spre libertate e în fața ta, gândește-te dacă ești pregătit să afli tot ce se ascunde dincolo.

Secrete, iubire, suspans, tensiune și o cursă de mașini, vor pune oricărui cititor sângele în mișcare, îi va pune la încercare nervii și îi va fura râsete colorate – chiar și în miez de noapte.

Cine este Race? Este cel care o va salva? Sau poate bărbatul care ii va și mai multe bătăi de cap? O fi bărbatul alături de care va mușca din necunoscut, va fi liberă și va face lucruri nebunești? Sau cel care o va duce spre prăpastia care o va arăta așa cum este Raisa cu adevărat? Prin câte va trece Raisa – vegheată parcă de un înger ce o va urma în călătoria sa de eliberare și redescoperire de sine. Toate le vei descoperi în sufletul rebel al Raisei. Toate acestea, dar și alte dedesubturi care te vor ține cu respirația tăiată până la final.

Vei face chiar tu cititorule,  o călătorie prin propria viața, prin fiecare cotlon al sufletului tău și vei simți fiorii reci al unui tăiș ascuns. Care te va transforma. Nu ai cum să rămâi același după ce cunoști un suflet rebel – ce nu va mai pleca niciodată din viața ta. După ce am terminat cartea, sufletul a continuat să-mi fie sfârtecat, să aud cum durerea se elibera prin sunetul strident al unei unelte ascuțite ce o desprindea de pe pereții inimii – cea care a plâns continuu.

Ploaia ușoară declanșează cele mai intense trăiri

Suflet rebel începe ca o ploaie ușoară, cu stropi mici și călduți. Se transformă treptat în ploaie furioasă, cu acțiune ce te fierbe continuu la foc iute. Apoi devine furtună de durere, iubire arzătoare și schimbări de direcție deloc previzibile. Exact așa am simțit-o: o ploaie de emoții puternice.

Nieves F. Joy – un nume necunoscut poate, dar care te va cuceri iremediabil cu o poveste în care nu vei găsi clișee și floricele care să dea bine. E autoarea care îți servește acțiune intensă la fiecare pagină. Un autor ce-ți promite o picătură de extaz (emoții, culoare vibrantă și iubire mistuitoare)  într-un cotidian previzibil și tras mereu la indigo.

Suflet rebel – e precum un moment de nebunie, este acel sentiment de eliberare și părăsire a zonei de confort pentru a te abandona total într-un carusel – ce te urcă. te coboară, te învârte, minute în șir. Iar atunci când părăsești acel sanctuar, ești amețit, extaziat, emoționat, înfricat sau..dimpotrivă, descătușat de toate fricile pe care ți le-ai alimentat inutil.

Emoție pură, întrebări și scenarii

Cartea formează un spațiu sacru din care nu poți să ieși atunci când vrei, iar când citești și ultima pagină, ți-ai dori să mai rămâi. O carte pe care o citești cu sufletul făcut ghem, dar  care îți va rămâne în minte și în suflet multă vreme.
E cartea pe care o vei iubi inevitabil.  Vei iubi și urî personajele, le vei simți puternice și firave, mature și copilăroase. Îți vei dori să le poți scutura de câteva ori. Iar pe autoare? Pe autoare o vei îndrăgi, iubi și… certa, căci va prelungi durerea – nu știu dacă durerea e a personajului sau este chiar a ta.

Ultimele trei capitole m-au terminat – dacă nu mă terminaseră deja precedentele, astea trei, m-au terminat sigur. Mi-au străpuns inima, scoțând la iveală un dor nimicitor – și iar am plâns… până am simțit că nu mai am lacrimi.
Pregătește-te pentru o întâlnire literară așa cum nu ai mai avut până acum. Fii gata oricând pentru orice și nu te baza pe ceea ce crezi. Nimic nu e ceea ce pare. Surpriza și noutatea, nu este autoarea, ci stilul de scriere al poveștii: alert, spumos, fierbinte.

Suflet rebel vrea la tine acasă

Îndrăznesc să fac un pariu cu iubitorii de lectură: Suflet rebel vă va cuceri după doar câteva pagini, iar o astfel de poveste scrisă de o autoare cu nume predestinat nu va lipsi din biblioteca voastră.
O precomandă a cărții nu strică! Cartea asta trebuie să fie și a ta, dar a mea, CU SIGURANȚĂ! Mulțumesc mult autoarei Nieves F. Joy pentru încrederea pe care a avut-o în mine și în proiectul meu. Mulțumesc pentru o poveste care mi-a schimbat viața!

Îmi pare rău dacă am scris prea mult și-am plictisit, dar nu puteam să trec peste emoțiile ce le-am avut în timpul, după terminarea și la o zi după ce am închis cartea.
Continuarea promite elucidarea multor mistere, dar și o altă luptă aprigă cu emoțiile puternice.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

26 februarie 2017 at 12:14 PM

Uite inca o persoana care a patit exact ca mine, citind Suflet rebel a lui Nieves F.Joy. Laura draga, cu tine se mai mareste grupul. Imi pare bine ca ti-a placut si te felicit ca ai scris o recenzie atat de minunata. Raisa si Race meritau asa ceva. Chiar si Nieves avea nevoie, pentru ca in sfarsit sa aiba incredere in ceea ce creaza. :* :* :*



Barbalata Mirela
26 februarie 2017 at 6:23 PM

Wow! M-ai facut curioasa Laura 🙂 . Multumesc. Clar cartea o sa mi-o iau si o voi citi 🙂 . Nu stiu cand dar va fi.



Nieves
27 februarie 2017 at 10:38 AM

Mulțumesc c-ai rezonat cu Raisa, Laura! ❤



Nieves
27 februarie 2017 at 10:40 AM

Nyna, Nieves ştii că are multe chestii ciudate şi nu prea le poate evita!😁 Dar tocmai ăsta îi e farmecul! Altfel nu şi-ar mai face cucuie ca să vă surprindă! Pup sis! 😘



Nieves
27 februarie 2017 at 10:41 AM

Mulțumesc Mirela!😘



Nieves
27 februarie 2017 at 10:42 AM

Cu tot dragul, raza mea de soare!😘



Nieves
27 februarie 2017 at 11:07 AM

Eu prima oară am luat nastere pe watt, apoi am ajuns aici si prima persoana întâlnită ai fost tu, suflet cald. Ti-am încredințat cu toata încrederea copilașul meu si îți asteptam parerea cu nerăbdare si teama, deoarece stiu ca esti persoana care discerne prietenia noastra de pasiunea pe care o ai. Stii cum am reactionat cand am citit recenzia. Ai avut ocazia s-o trăiesti odata cu mine. Am plâns datorită cuvintelor tale. Dăruirii cu care aduci in atentie fiecare aspect. Esti un om de calitate si o prietenă minunată. Te îmbrățișez!



    27 februarie 2017 at 11:16 AM

    Am să mulțumesc mereu vieții că te-a trimis la mine – vom vedea de ce la mine. Am plâns și eu citind cartea, iar recenzia am scris-o cu emoție și teamă. E primul pas pentru amândouă: prima ta carte și prima mea recenzie în premieră. Am avut mari emoții.. și încă am, dar va fi bine! Iar binele ce urmează va fi doar vina ta! Mulțumesc pentru încredere, susținere și prietenia ta! 💖



Nieves
27 februarie 2017 at 11:22 AM

Întotdeauna şi pentru totdeauna! 💕
Timpul ne va oferi toate răspunsurile!😉





Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sertarul cu ură, Anca Zaharia

20 februarie 2017