Anda Docea și sufletul ei plin de viață

Camere de hotel

Mi-e teamă să scriu și să vorbesc despre această carte. Mi-e teamă să spun cuvintele banale și neînsemnate. Mi-e teamă să scriu, căci nu-mi doresc să spun altceva decât simt cu adevărat.  Dar oare voi putea transmite cu adevărat ce simt doar folosind cuvintele?! Mi-e teamă să scriu sau să-mi aud vocea zicând ceva despre cartea-suflet. Și mai exact spus.. sufletul-cartea. Mi-e teamă să nu rănesc, să nu deranjez, să nu zdruncin liniștea, să nu urâțesc frumusețea, să nu umbresc iubirea cu vorbele mele.

Mi-e teamă că orice aș scrie, oricât de frumos aș scrie.. nu voi reuși niciodată să oglindesc frumusețea unui suflet – ce a venit în această lume cu un prenume și cu un scop măreț, bine definit: să strecoare iubire, liniște, frumos în fiecare suflet pe care îl va atinge în această călătorie numită atât de frumos viață!

Nu este prima dată când spun asta, dar să știi că orice aș spune sau scrie despre Camere de Hotel și Anda Docea este prea puțin. Aș putea să scriu mii de cuvinte, sute de pagini, un nou roman despre cea mai sensibilă parte a sufletului unui om – experiențele care te fac să te simți copil, te maturizează,  te rănesc, te înalță sau te aruncă la pământ sau te fac să plângi și să râzi cu lacrimi.

Poate că nu voi reuși nici în 100 de ani să spun tot sau ceva interesant despre Camere de Hotel, dar vreau să cred că ele, cuvintele, vor transmite emoția, căldura, energia, iubirea, entuziasmul, frumusețea și schimbarea din interiorul meu. Camere de Hotel este locul în care totul se transformă, este jurnalul care spune povestea unei persoane, este viață, este sufletul pus pe hârtia veșniciei, este mângâierea pe care o dăruiește Anda Docea tuturor inimilor încătușate – pentru eliberare și libertatea simțirii, dar și inimilor mereu libere și întotdeauna pregătite pentru un nou zbor spre fericitul necunoscut.

Camere de Hotel este o invitație îndrăzneață, dar subtilă.

O invitație în propriul suflet, în cea mai ascunsă cămăruță a inimii autoarei. Aceeași care a fost de mii de ori trântită de pământul durerii, făcută bucăți. Aceeași inimă ce s- vindecat de fiecare dată și a continuat să simtă, să iubească, să creadă în oameni, în șansă, în fericire, în scop.

O poartă mereu deschisă, fără paznici duri la intrare. Care să legitimeze fiecare vizitator și să-l întrebe care este scopul sau durata vizitei în templul inimii și al iubirii. Este o poartă spre cunoaștere și autocunoaștere, spre a primi din abundență unui suflet schimbat, dar care nu a știut niciodată ce este răutatea, indiferența, urâțenia. O poartă care rămâne mereu deschisă pentru cei ce vor să intre, dar și pentru cei ce își doresc să părăsească Templul Iubirii.

Este o poartă care te duce spre Frumusețea ce nu poate fi descrisă în cuvinte, nu poate fi cuprinsă nici măcar în cel mai mare  și frumos izvor al cuvintelor, e poarta care te conduce spre cea mai mare și frumoasă grădină a Marilor Emoții. Este poarta pe a cărei alee vei găsi denivelări, dar și cel mai îmbietor parfum: al iubirii și iertării totale. Este o poartă deschisă – care nu a avut niciodată lanț sau lacăte, în spatele căreia poți să vezi, să simți, să primești, dar și să dăruiești ceva din ceea ce ai. Dar mai bine ar fi să dăruiești din ceea ce ești cu adevărat – asta va fi dovada vie a trecerii tale prin Templul Iubirii.

Camere de Hotel este o parte din sufletul autoarei. Este iubirea pusă în cuvinte. Este iertarea din spatele fiecărei suferințe, este lacrima din timpul durerii. Și este vindecarea, zâmbetul și puterea după fiecare căzătură. Este curcubeul de după fiecare furtună, seninul de după fiecare pătură grea și gri de pe cerul vieții. Este frumosul și strălucirea de după fiecare moment urât și întunecat din viața unui om.

Un om mult prea frumos, mult prea real, mult prea modest. Un om simplu, un om perfect cu toate imperfecțiunile sale, un om care are un singur defect: este perfect exact așa cum este! Un om care reușește, prin cartea pe care a scris-o, să te atingă, să te mângâie, să te îmbrățișeze de fiecare când ți-e greu. Un om care îți devine atât de drag și de apropiat – trăiesc cu senzația că o cunosc pe Anda de o viață, un om cu care vrei să împarți și momentele triste, dar și marile bucurii. Un om pe care să-l pui la rana sufletului și trupului pentru a te vindeca instant. Un om pe care vrei și simți să-l păstrezi aproape oricând. Un om pe care ai vrea mereu să-l întrebi ”Ce mai faci?”, iar apoi să-l îmbrățișezi ca pe cel mai prețios și valoros cadou pe care viața ți l-a dăruit – fără condiții și fără să ceară nimic în schimb.

Camere de Hotel este o scrisoare de la suflet la suflet, un dialog interior,  o dorință, un testament  al bogăției interioare, o rugăciune a inimii în care tăinuiesc secrete sau adevăruri neconștientizate, o dovadă clară, dar tăcută a iubirii pe care numai sufletul femeii o poate deține!

Camere de Hotel este  emoție și trăire pură. Este calea prin care Universul unește suflete luminate de iubire pe vecie. Este o voce suavă și caldă care m-a primit în propria viață și m-a găzduit în cea mai bună cameră de hotel, fără să-mi ceară chirie și fără să-mi limiteze șederea, iar Anda este definiția  clară a prieteniei sincere.

Mulțumesc Anda! Mulțumesc pentru frumusețea și iubirea ta, mulțumesc tot ce nu pot exprima în cuvinte. Mulțumesc pentru cea mai frumoasă călătorie în Camere de Hotel.

aceste Camere de Hotel nu se rezervă, pentru ele nu plătești taxă și chirie. Nici măcar nu e nevoie să te deplasezi tu la ele, ci vin ele la tine. Invită-le în viața ta! Ia-ți acasă Camere de Hotel!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.