Provocarea (vol 2), Simona Stoica

Provocarea-vol.2-392x652Am terminat de ceva timp și volumul II al primei cărți din Seria Rephelimii. Și dacă acum câteva săptămâni ziceam că volumul I mi-a plăcut mult, despre volumul II aș vrea să spun mai mult, să găsesc cuvintele perfecte care sa sugereze  cu exactitate cât de mult mi-a plăcut.
Nu aș vrea să fac o comparație între cele două volume. Nu ar avea rost să compar o carte cu continuarea aceleiași cărți, dar aș vrea să subliniez că Simona Stoica știe foarte bine să contureze acțiunea, astfel încât să te determine să fierbi la foc mic. Știe să crească tensiunea până la punctul în care ești gata să cedezi. Dar tot ea știe să-ți liniștească bătăile inimii și să-ți ofere momente de respiro.
Volumul II din Provocarea este:

  1. un carusel de senzații și emoții puternice;
  2. un labirint în care te cufunzi fix în momentul în care crezi că ești atât de aproape de eliberare;
  3. cel mai frumos mod în care poți să iubești întunericul;
  4. locul în care te întâlnești cu cele mai mari temeri pe care trebuie să le înfrunți;
  5. Întâlnirea de gradul 0 cu proprii demoni, cărora, vrei nu vrei, trebuie să le ții piept și să ieși triumfător de fiecare dată;
  6. Marea de întrebări fără răspuns, curiozitate și schimbări bruște de ”scenarii” din mintea cititorului;
  7. Vei iubi și urî personajul principal (masculin) care se joacă mereu cu sentimentele tuturor – inclusiv ale tale.
  8. Mister, personaje noi și mai multe complicații, iubire și adevăruri conștientizate (sau nu), dar foarte greu de acceptat.

Provocarea este cartea care te provoacă, te inspiră și care după ce iți face cunoștință cu altă lume și te obligă să rămâi treaz în fața fantomelor ce apar în întuneric, te scoate la lumină, dar vei fi total schimbat și preocupat de ceea ce urmează să se întâmple.
Provocarea este o ficțiune atât de reală!
Nu am putut să nu compar această carte nu realitatea cea de toate zilele. Este realitatea actuală a multora care se tem de viitor, care ascund secrete ce le pot schimba viața. Cu toții ne temem de ceva, fiecare are proprii monștri, pe care nu vor să-i înfrunte. Dar pentru fiecare, așa cum am mai spus, vine un moment cheie – moment în care, fie ca vrea, fie că nu vrea, este forțat să stea față în față cu propriile temeri, secrete și monștrii pe care s-a prefăcut că nu există.
Da, este o carte de ficțiune care surprinde atât de bine realitatea multora! Este cartea care subliniază foarte bine faptul că acum – sau mai târziu, vechiul trebuie să dispară, trebuie să moară.. ca să poată renaște adevărul, lumina, viața și adevărata persoană cu sufletul eliberat de tot întunericul acumulat.
Merită să citești o carte încărcată de suspans, mister, intrigi, secrete și falsitate. Merită să cunoști întunericul care te lasă descurajat și te ajută să descoperi  pe cine te poți baza la nevoie – sau dacă nu cumva ești singur în față celei mai mari temeri. Te provoacă să mergi înainte orice s-ar întâmpla, orice ai trăi, orice schimbare s-ar produce în tine sau în mintea ta. Merită să vezi cu ochii și să simți pe propria piele emoțiile care-ți vor face pielea de găină, inima să bată cu putere și corpul să-ți tremure puternic. Merită să vezi cum secretele transformă persoane și prietenia în dușmani de temut.
Recomand Provocarea – prima carte din seria Rephelimii tuturor care apreciază autorii și literatura română, celor care citesc ficțiune, dar și celor care vor o altfel de literatură – una de cea mai bună calitate. Cumpără și volumul II din Provocarea de pe site-ul editurii Herg Benet.
Mulțumesc Editurii Herg Benet și autoarei Simona Stoica pentru o carte excepțională, un persoană și o prietenă minunată! Draga mea Simona, abia aștept următoarele cărți din serie, dar… îți spun de pe acum: pune deoparte câte un exemplar din fiecare carte pe care o scrii sau o vei scrie de acum înainte!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.