Asasin american, Vince Flynn -Recenzie

Asasin american, Vince Flynn este  precum o călătorie cu o mașină de curse. Te lasă fără aer, te stârnește, îți umple vena cu adrenalină. Apoi nu face altceva decât să te aruncă în gol. Romanul a apărut la editura Preda Publishing.

Asasin American, Vince Flynn  este o cursă contra cronometru, dă dependență și te determină să uiți de tine. Primul volum din seria Mitch Rapp te ține mereu în tensiune, conectat la cea mai crâncenă luptă pentru supraviețuire.  Prin Asasin american, Vince Flynn  oferă promisiunea că tot ce va urma va încânta și surprinde cititorul.

Asasin american – suspans la cele mai înalte cote

Un thriller plin de suspans, de momente critice și foarte multe întorsături de situație. Tot ce se întâmplă te ține cu sufletul la gură până la ultima pagină.

Asasin american este un roman plin de tensiune, cu acțiune alertă, ce a transformat totul într-o poveste vie. Am reușit să particip foarte mult la fiecare misiune, să fiu alături de personaje, să le simt dorința de a merge până la capăt, să trăiesc alături de ele fiecare clipă, să aplaud fiecare luptă  câștigată, împotriva inamicului.

În Asasin american  nu este lăsat nimic la voia întâmplării, oferă doza perfectă de informație,  fără să plictisească. Ai la îndemână exact acele detalii care dau savoare cărții. Personaje puternice ”aruncă” povestea în fața ta și te lasă să o savurezi.

Asasin american –  călătorie fascinantă ce n-ai mai vrea să se termine

Adrenalină, mult suspans, putere, secrete, călătorii prin toată lumea. Pornești din  Sudul Statului Virginia, poposești în Beirut (Liban) și continui călătoria în Istanbul, Turcia. Vizitezi și prin Germania la Hamburg, dar și  Moscova (Rusia).

Te plimbi peste tot, dar nu te oprești o clipă. Acțiunea evoluează rapid. Nu te oprești absolut deloc, căci Mitch Rapp nu obosește, iar tu nu te plictisești, ci în urmezi ca un camarad.  Asasinul american te ia cu el  și în sudul Germaniei, dar și în Elveția la Zurich.

Asasin american, Vince Flynn este o carte vizuală, în care simți ura, răzbunarea, dorința de a face rău, dar și de a afla adevărul. În roman simți setea pentru dreptate, simți focul iubirii și scopul ce te mână spre înainte, fără să se țină cont de absolut nimic.

Asasin american – pași spre necunoscut

Organizații secrete, oameni pregătiți să înfrunte răul, să-l înlăture de la rădăcină, să răzbune orice  moarte nedreaptă, orice persoană nevinovată ce este doar o victimă.

Într-o luptă continuă cu răul, unde secretele sunt pionii principali pe tabla de șah a vieții, iar falsitatea joacă și ea un rol principal. Umbrele sunt cele care lucrează și îndeplinesc – cum pot mai bine fiecare misiune, fiecare mânat în luptă de propria motivație sau proprii monștri interiori.

Spioni, asasini și foarte multe secrete. Acțiuni alerte– aproape toate duse la bun sfârșit de un necunoscut. Un tânăr pregătit să facă orice pentru a atinge un scop personal.

Autorul a adus în prim planul cărții o  serie de personaje perfecte, care au  personalități diferite și care sunt la fel de motivate să reziste și să fie cel mai bun în fața șefului.

Prin atitudini, replici și reacțiile lor, scot la iveală duritatea, neputința, drama, teama, nemulțumirea, nesiguranța, care-i face pe toți să se ascundă în fața măștilor. Își joacă rolul după posibilități.

Toți sunt diferiți prin ceea ce poartă cu ei în suflet, prin trecutul ascuns – pe care-l poartă cu ei oricând. Dar îi apropie, îi unește și-i determină să lupte un singur lucru: terorismul islamic și lupta pe care fiecare o va purta cu acesta. Oricât de mult ar dura, oricât de crud și sângeros ar fi, indiferent dacă înving moartea sau sunt învinși de ea.

Fiecare are un alt nume – și funcționează după o singură regulă ”Nu spui cine ești”. Un trecut, dacă au, este total necunoscut, iar în cadrul CIA-ului sunt doar fantome, sunt asasini, sunt cei cărora nu le scapă nimic.

Personajele sunt dure, răzbunătoare, reci, malefice și care nu lasă sa li se vadă în ochi nicio urmă de emoție. Fiecare membru al echipei CIA, prin felul ei de a fii, îl motivează foarte tare pe Mitch Rapp. De fapt,  își doresc să-l facă să renunțe. Vor reuși oare?

Deși nu ai putea crede nicicum așa ceva, ești atras de fiecare personaj. Cum? Prin răutate, personalitatea dură, caracterul tăios, capacitatea de a purta un dialog. Întotdeauna constructiv, dar și prin dorința de a fi de partea binelui, de partea celor care urăsc terorismul.

Asasin american – reziști, dar nu exiști

Sau ești prea slab și nu ai loc printre ceilalți. Rapp se face remarcat, chiar din prima sa zi ca recrut. Are ce arăta celorlalți și poate înfrunta pe oricine, orice tip de antrenament, orice luptă corp la corp.

Are o poveste, are un trecut și-un mare regret: nu a putut-o salva pe logodnica lui din brațele tragediei aviatice. Ceea ce pentru alții pare a fi un accident nefericit, pentru Mitch Rapp, este clar un atac terorist, iar recrutarea lui în cadrul CIA nu este întâmplătoare. Este omul ideal într-un loc lipsit de idealuri. Dar are motivația perfectă pentru care se află acolo.

Deși e foarte tânăr, a tot învățat până să ajungă recrut. În fața șefilor pare ireal, doar o persoană cu intenții ascunse. Dar în același timp.. este dovada clară că CIA-ul îți poate recupera renumele, tocmai prin acest misterios Mitch Rapp.

Niciun alt recrut nu este precum Rapp. El este pregătit – fizic și psihic, deține puterea, curajul și motivația de a înlătura inamicii. Fără pic de emoție, fără teamă, fără să-i pese că sunt periculoși. Sau că se expune, inconștient unui pericol iminent.

Asasin american– povestea omului cu o mie de vieți

Este motivația perfectă,  este însetat de răzbunare.  Un spirit cu sânge rece și misiuni îndeplinite aproape perfect. Arată ce știe, arată că poate învăța, se poate adapta la condiții grele, inumane chiar. Și demonstrează că nu are de gând să plece sau să renunțe.

Deși sfidează reguli, gustă pericolul, atinge moartea cu mâna, Rapp nu se dă înlături de la nimic. Nu renunță și neînfricatul tânăr privește moartea în ochi, dar o sfidează mereu.

Nu știi cine ești până nu ești pus la încercare. Tinerețea, sportul și curajul său îl scot din anonimat, îl scot în față. Și toți înțeleg că nu pot renunța la el pentru nimic în lume. Știu câte poate, dar sunt din ce în ce mai surprinși de Rapp, după fiecare misiune grea, reușește să își asigure locul în organizație.

În lupta cu răul, Rapp e nemilos și decis să reușească, să ucidă tot ce-i stă în cale. Dar avem și momente în care-l cunoaștem pe ”Celălalt Rapp” – unul îndrăgostit, timid și neștiutor în fața unei femei speciale.

Spionul și asasinul Rapp este pregătit intens pentru tot ce este mai rău, pentru momentele în care ar putea fi prins și torturat luni sau ani, iar în fața oricărei torturi, un asasin adevărat oricine trebuie să reziste.

Dacă vrei o  carte care să te țină cu sufletul la gură, cu ochii deschiși chiar și în miez de noapte, dacă vrei o carte care să-ți pună sângele în mișcare, dar și să-ți facă inima să bată mai tare, atunci ți-am recomanda Asasin American de Vince Flynn.

Cartea poate fi achiziționată de aici aici sau de aici.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

16 aprilie 2019 at 8:02 AM

O prezentare care deja m-a introdus in spiritul cartii, care pare ca trebuie musai sa o citesc!!!16 aprilie 2019 at 8:24 AM

Ooo, pare genul meu de carte! Îți mulțumesc pentru recomandare!Geo
29 aprilie 2019 at 11:48 AM

Chiar sunt curioasa sa citesc cartea asta.Cristina Popescu
15 mai 2019 at 1:59 PM

Dupa ce am citit recenzia ta, aceasta carte va fi prima pe lista mea. Multumesc pentru recenzie. Ador suspansul si cartile care ma tin cu sufletul la gura!Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.