Drumul spre lumină (Refugiul#2), Nora Roberts – Litera/Lira

Mi-am dorit o lectură relaxantă, plăcută, rapidă. Am pătruns rapid în poveste, căci abia așteptam să văd ce mai fac Reece și Brody, dar și cum anume va evolua acțiunea, cât de departe va merge povestea, cât de tensionată va fi atmosfera, cât de multe emoții voi trăi până la final, dar și cum anume va ieși la iveală adevărul.
Drumul spre lumină, spre descoperirea adevărului, este anevoios, plină de piedici, cu momente în care Reece vrea să renunțe, se consideră vinovată, bolnavă, iar toată povestea, începe să o neliniștească.
Cu cât este mai decisă să afle adevărul, cu atât mai mult se adâncește prăpastia  pentru Reece. Au loc evenimente ciudate, într-un tîmp scurt, cu o rapiditate uluitoare.
Toate schimbările cresc tensiunea, șocul, emoțiile, panica, teama, aducând citorul în pragul neliniștii și a curiozității totale.
Va lăsa totul în orașul care i-a devenit casă? Va fugi din fața provocării, fără să demonstreze că nu are nimic de ascuns, că nu a mințit?
O mulțime de evenimente sau năvală în viața lui Reece,  momente pline de tensiune,  teamă șî agitație,  aduc acțiunea într-un moment de redacții ne controlate chiar șî din partea lui Brody,  nu doar a lui Reece.
Apariția unui cadavru tulbură liniștea tuturor , unele secrete,  dar șî recunoașterea propriilor sentimente,  îl agită pe Brody.  Iar nevoie afective a lui Reece,  îl sperie șî mai tare.
Cine vrea să o vadă pe Reece departe?  Cine crede că prezența ei îi încurcă planurile șî viața?  Ceea ce descoperi te va surprinde,  va fi neașteptat sau,  dimpotrivă..previzibil și eliberator.
Știi?  Îmi place Nora Roberts actuală. Îmi plac mult mai mult poveștile de iubire,  presărate cu suspans și un strop de dramă.  Îmi place că nu este deloc previzibilă în povești de iubire deloc tipice.
Criminalul apare.  Ca o umbră,  nu lasă urme, doar se arată pentru Reece,  pentru a  știi că nu o scapă din ochi.  Un avertisment,  un război declarat,  un mesaj clar de retragere,  o intimidare și implicarea celor din jur,  este suficient pentru ca tânără cu un trecut deja tulbure,  să se gândească la retragere. Și poate că s-ar fi retras și ar fi calcat în urma presiuni,  dar Brody este alături – singurul care o crede și o ajută să descoperă adevărul.
Recunosc faptul că nu am intuit nicio secundă vinovatul,  asta până aproape de final,  iar atunci când am zis că „el este vinovatul! „,  eram aproape convinsă că am dreptate.  Dar..nu am avut,  iar evenimentele din final,  m-au luat prin surprindere.  Surpriza a fost totală și neașteptată.
Mi-a plăcut cartea,  mi-a plăcut stilul în care a fost scrisă,  iar finalul.. A fost pe măsură.
Acum te aștepți să  scriu și ceea ce nu mi-a plăcut, dar nu am ceva de reproșat.  Dacă e să spun ceva și aici,  nu ar fi reproș,  ci o dorință: mi-ar fi plăcut să continue,  să mai aflăm și despre celelalte personaje.
Am apreciat curajul lui Reece,  puterea ei de a continua,  de a nu renunța și de a merge până în pânzele albe pentru a afla adevărul – care o arăta pe ea sănătoasă și sigură pe sine!
L-am apreciat pe Brody pentru dorinta lui de a fi alături de Reece -indiferent de trecut ei,  de prezent și de ceea ce se spune despre ea.  L-am apreciat pentru încrederea  pe care a avut-o în femeia care mi-a invadat viața,  dar și pentru că a ajutat-o să afle totul,  pentru că mi-a oferit siguranță și un viitor în locul pe care îl simțea casă și acasă!
O poveste frumoasă,  ce merită citită.  Un autor bun ce a știut cum să cu cucerească fiecare cititor în parte.
Refugiul de Nora Roberts are două volume interesante,  spumoase,  pline de tensiune și iubire: Semnul sorții și  Drumul spre lumină.  Merită lectura,  merită fiecare oră petrecută în compania refugiului. Este cel mai bun medicament contra răcelii, este revugiul perfect pentru o escapadă în plină toamnă.
Refugiul  de Nora Roberts este o poveste încărcată de emoție, ce nu te lasă nici măcar o secundă să respiri, să te plictisești și să închizi cartea. E o poveste minunată ce-ți încălzește sufletul, dă o stare bună și te rupe de realitatea ta – pentru a oferi răgaz, liniște și gustul intens al unei realități noi, captivante.
Mulțumesc mult pentru încă un roman interesant!  Mulțumesc mult, Editură Litera și Cărți Romantice!
Lectură plăcută!
 
 
 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.