Lupii trecutului Sofia, Natașa Alina Culea

Știi momentul ăla în care termini o carte și-ți ridici ochii din paginile ei, dar nu o închizi, ci rămâi blocat? Așa mi s-a întâmplat mie. Și mă gândeam, stând cu ochii țintuiți spre nicăieri..

Cum naiba să închizi o carte care mai are atâtea să-ți spună?

Dar care ți-a oferit doar punctul din care trebuie să începi. Ți-a oferit un motiv, un scop, o viziune clară. Ți-a deschis o ușă mică spre libertate. Restul e de datoria ta să obții. Depinde de tine dacă rămâi doar cu atât. Sau mergi mai departe. Dacă faci pașii spre libertatea totală. E de datoria ta să faci restul, căci nimeni nu o poate face pentru tine. Nici măcar Sofia. Iar dacă renunți, vei fi mereu un Fabian nefericit, obișnuit cu rutina, care-și va spune mereu ”Asta este! E prea târziu pentru mine”
N-ai cum să rămâi indiferent în fața unei cărți care nu a făcut altceva decât să adune emoții puternice, trăiri personale, dureri și trecutul cu care credeai, inițial, că ai făcut pace. N-ai cum să spui despre o astfel de carte că ți-a plăcut și atât. N-ai cum să nu să spui că emoțiile au trecut imediat ce ai citit și ultima frază din carte, când emoțiile toate s-au adunat, de fapt, într-un cocktail puternic.
 Lupii trecutului. Sofia.a fost o călătorie a sufletului meu printre toate gândurile, acțiunile și deciziile mele din trecut – ce m-au adus într-un prezent real, plin de teamă, întrebări și incertitudini, frământări și lacrimi.

Ești gata? Pregătit pentru trezire și înfruntare cu trecutul ascuns în spatele unui zâmbet exterior irezistibil?

În viață, întotdeauna vei da peste o Sofia. Una care te va cuceri prin naturalețe, prin zâmbet, bunătate și..adevărul pe care-l va citi chiar din sufletul tău. În fiecare persoană din viața ta există o Sofia ascunsă. Sofia înseamnă regăsire, reluarea vieții în propriile mâini, asumare, înfruntare.
Sofia din viața ta – oricine ai fi tu, vine exact atunci când ai mai mare nevoie de ea. Când frica te încolțește, te înspăimântă și îți face inima să tremure înăuntrul tău. Ea te trezește, te pune față în față cu realitatea  – aia adevărată de care ai fugit mereu. Te forțează să  îți privești trecutul în ochi și să-l înfrunți, să te stăpânești și să-i spui:

Nu-mi mai este teamă de tine. Sunt gata să te accept cu totul pentru a-mi putea repara prezentul!

Dar cine este Sofia? Nu o recunoști? Chiar nici în acest moment nu o recunoști? E cea care scoate din tine lupii fioroși care te-au terorizat, te-au folosit și manipulat. Cea care îți scormonește în suflet pentru a scoate la suprafață munți de durere, lacrimi nesecate, acceptări forțate și negări nerostite.
Cine este Sofia din viața ta? 
Poate fi oricine, dar mai ales…orice! Poate fi persoana care te scutură, care te ceartă, căreia nu îi e frică să fie sinceră, care-ți incurajează visele și-ți spulbera iluziile deșarte, cea care te face să râzi, să visezi, să simți, să te bucuri. Cea care nu te judecă, care-ți este alături și trăiește cu tine fiecare realizare, dar și eșec. Sofia este un alter-ego. Ai întâlnit-o de atâtea ori. Face încă parte din viața ta. Sau poate a plecat deja, dar a venit o altă Sofia. Și va fi una lângă tine mereu, în fiecare etapă a vieții tale.Ai nevoie mereu de o Sofia. Și nici nu trebuie să o cauți, căci o vei recunoaște oricând.
Va intra mereu în viața ta. O vei găsi lângă tine sau în tine!
Sofia din interior își va face simțită prezența de fiecare dată, în fiecare moment în care ești departe de drumul tău, ești lipsit de autenticitate, nu poți lua o decizie sau ți-e teamă să înfrunți prezentul și să faci un pas spre rezolvarea/eliminarea piedicilor din calea fericirii tale.
Nici una dintre Sofii nu va pleca. Va fi acolo, dar va aștepta, va fi mereu în așteptare – să-ți sară în ajutor. Vei fi tentat să spui că te-au părăsit, dar ele sunt, în liniște totală. Nu te vor deranja, împovăra, stresa..dacă tu vei fi bine cu tine, vei fi fericit într-un prezent luminos.
Lupii trecutului. Sofia nu a beneficiat de recenzie. Nu pot să scriu recenzia unei cărți pe care am simțit-o și trăit-o. Nu pot doar să scriu despre ce e în carte – asta poate face oricine.
La finalul cărții am plâns. Nu ca să impresionez cititorii și autorul, ci pentru că am înțeles:

Eram nefericită! Era nevoie urgentă de sinceritate, adevăr și decizie pentru a ieși la lumină!

Și asta am și făcut! Nu a devenit totul roz peste noapte, dar am făcut un pas: mi-am înfruntat lupii care mă urmăreau din trecut și mi-ai invadat viața din prezent.
Mulțumesc mult, Natașa Alina Culea pentru carte și pentru lecție. Lupii trecutului. Sofia este LECȚIA ELIBERĂRII! Învață să te eliberezi ca să fii fericit! Să spui NU atunci când simți, să deții controlul în viața ta și să nu mai fii un actor ce-și joacă rolul  – ghidat fiind de un scenarist exterior
Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Librex, de aici.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

14 ianuarie 2017 at 6:33 PM

„Nu-mi mai este teamă de tine. Sunt gata să te accept cu totul pentru a-mi putea repara prezentul!” <3Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.