Nimănui nu-i este răpit dreptul la iubire: Duelul inimilor, Mirela Oprea – Tritonic

Mirela Oprea  este un sinonim al poveștilor de iubire pline de emoție pură. Trebuie să recunosc faptul că a așteptat cu foarte multă nerăbdare continuarea poveștii familiei Drumville, căci în primul volum Dragoste eternă am trăit intens fiecare pagină.

Autoarea Mirela Oprea reușește subtil, dar sigur să redea încrederea în iubirea mereu surprinzătoare, să redea pofta de viață, de lectură și bucuria de a trăi întotdeauna într-o (nouă) realitate emoționantă, vie și miraculoasă.

Într-o lume a regulilor, a stricteții și a eleganței, iubirea arată tabloul perfecțiunii dintr-un alt unghi, dintr-o altă perspectivă, cu savoare, umor și energie. Iubirea arată totul imperfect de perfect, arată problemele ca fiind putere și unitate, bucuria ca adevăr și eliberare, acceptarea ca stare de fapt, respect și îngăduință.

Iubire, umor, tensiune și o reîntâlnire frumoasă cu personaje de care mi-a fost foarte dor. Iubire, tensiune, duritate, suflete pereche, replici tăioase și spumoase și foarte multă dorință – a mea.. de a citi cât mai mult.

Duelul inimilor o are în centrul atenției pe Alexandra, sora lui Adam Drumville și toată povestea ei te poartă pe aripile iubirii, te prinde în mrejele ei și te contopești,  simți, o guști, o respiri – devii una cu iubirea, cu o ploaie caldă și parfumată. Parfumul ei..mi-ș fi dorit să persiste mai mult, să-l simt mai mult și mai intens pe alocuri.

Duelul inimilor este unul al orgoliilor, al încăpățânării. Este un duel al mentalităților, al ego-ului. Duelul inimilor se dă între cei doi, dar niciodată între sufletele lor – ele știu adevărul, acceptă iubirea ce și-o purtă reciproc. M-am bucurat mult de poveste, de iubire, de întorsăturile de situație, de încurcăturile iubirii și de povestea dintre protagoniști. Dar trebuie să recunosc un lucru: am apreciat mai puțin rapiditatea cu care s-au întâmplat anumite evenimente importante ale povești dintre Alexandra și Ethan.

Dacă în primul volum am crezut că nimic și nimeni nu-l va stăpâni pe Adam Drumville, el o va cunoaște pe Sienna. Iar în următoarea etapă a poveștii, de cojocul Alexandrei va găsi ac un suflet la fel de rebel, înflăcărat și năstrușnic. Dacă ea se arată încăpățânată, aproape imposibil de contrazis, controlat și stăpânit, întâlnirea cu Ethan o surprinde total, iar iubirea – care este contrazisă și ascunsă în spatele reacțiilor acide, o găsește nepregătită pentru schimbarea ce are loc în viața ei. Pe ”nărăvașa” Alexandra nimeni și nimic nu îi poate îngrădi libertatea și fericirea, dar asta până își va întâlni jumătatea.

Înainte de întâlnirea cu scântei – unde sufletul ei se va uni pentru totdeauna de un altul, unul în care se va simți complet, în care se va oglindi și va trăi împlinirea, frumoasa Alexandra nu ascultă de absolut nimeni și nici nu vrea să audă de iubit și căsătoria.

Orice naș își are nașul, însă. Modul și locul în care destinul îi va arăta contrariul, îi va arăta că va cunoaște, simți și trăi iubirea.. este unul inedit și ciudat, dar niciodată nu știi când se pot înfăptui minunile, unde și cum se pot împlini dorințele și miracolele. Alexandra va cunoaște mai repede decât crede chipul iubirii, focul dragostei și scânteile fericirii, încrâncenarea savuroasă a duelului dintre ei.

Și dacă ar fi fost doar duelul dintre Alexandra și Ethan, lucrurile nu ar fi fost atât de dificile, de dureroase și acide. Nicio poveste de iubire ca la carte nu scapă de răutate, invidie și gelozie, o femeie cu chip perfect.. avea sufletul întunecat, trăia doar pentru a face rău, doar cu dorința de a trăi bine, pe suferința celor din jur. Această femeie își va arăta adevărata față în cel mai urât mod cu putință. Când nu obține ceea ce vrea, aplică soluția de urgență – face rău unei familii cu ajutorul copilului Eleonor – aceasta este răzbunarea ei perfectă: un chip de înger și suflet de aur.

Eleonor ajunge pe mâna ”sclavului” Ethan, iar asta a salvat-o cu adevărat de suferință și răutate. Ethan o îndrăgește pe micuță imediat ce o vede, iar aflarea adevărului, îl trezește – știe că răutatea femeii poate ajunge departe. Deși o are în grijă pe Eleonor, acesta simte nefericirea micuței… și ia o nouă decizie importantă.

De cealaltă parte, Alexandra adoptă și ea o decizie periculoasă, fără să consulte pe nimeni, căci știe deja că nu va fi susținută și toți o vor împiedica să-și împlinească misiunea.

În misiunea de salvare, Alexandra ajunge față în față cu Ethan – răpitorul sufletului ei. Ca să nu facă mai rău, acceptă să meargă alături de acesta acolo unde o duce, acceptă foarte greu tot ce i se spune. Acceptă și așteaptă. Totul se precipită, se schimbă de la o pagină la alta, iar Alexandra vrea să-și salveze nepoata – pentru asta va face tot ce poate.

Și de aici.. începe adevărata nebunie: umor, emoție și.. nevoia de mai mult. Povestea este mult prea frumoasă ca să fie scurtată – eu îmi doream să simt emoția și tensiunea cum crește la cote maxime.

Momentele în care Alexandra și Ethan au parte de dialoguri sau ciocniri savuroase, momente în care sunt împreună, tensiunea crește, inima bate cu putere, iar în secunda următoare.. totul era stopat – când sângele fierbea mai tare, focul era mereu stins…Rapiditatea cu care se întâmplă totul în unele clipe din poveste, m-au întristat.. doar pentru că s-a trecut prea repede peste ele,

Atât de puține pagini mai aveam de citit, încât am zis ”De data asta se va termina așa cum nu îmi doresc eu”. Și puțin tare mai aveam de citit, finalul a venit repede, cu fericire, dar a fost total neașteptat.

Ziua în care are loc petrecerea pentru Alexandra, în casa Drumville, Ethan apare și spune tot adevărul prietenului Adam, dar  imediat după mărturisire, anunțul său important, care va surprinde – nu doar pe Sienna și Adam, dar și pe Ethan cu Alexandra lui.

La cât de frumos descrie Mirela Oprea iubirea, la câtă emoție pune în fiecare pagină, la modul cum știe să-și țină pe jar cititorii și să-i fiarbă la foc mic întotdeauna, volumul acesta a fost prea scurt, mult prea scurt pentru mine. Sufletul meu voia mai mult, avea nevoie de mai mult.

În Duelul inimilor de Mirela Oprea este o poveste despre puterea iubirii, despre întâlnirea sufletelor pereche în cel mai ”întâmplător”mod posibil. În această poveste despre puterea transformatoare a iubirii, despre schimbare, protecție, neprevăzut, se strecoară și răul – care ascunde întotdeauna și foarte mult bine, autoarea și personajele te ajută să visezi cu ochii deschiși.

Duelul inimilor de Mirela Oprea vorbește despre lupta interioară a două suflete, care nu pot accepta adevărul , nu pot crede imediat în schimbările mari și bruște ce au loc în viețile lor și nici nu așteaptă iubirea pe nepusă masă.

Finalul este cel care m-a surprins cel mai tare prin rapiditate. Multe lucruri au rămas parcă în eter, fără să se mai poată auzi. Dar am speranța că următorul volum va elucida toate misterele și-mi va potoli setea de emoție intensă și pură. Îmi păstrez încrederea că următorul volum îmi va surprinde plăcut sufletul – prin emoție și numărul de pagini.

Romanul Duelul inimilor de Mirela Oprea poate fi achiziționat de pe site-ul Editurii Tritonic, din toate librăriile din țară sau de pe site online.

Lectură savuroasă îți doresc!

 

 

 

 

 

 

 

 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

21 mai 2018 at 8:39 AM

Felicitări pentru recenzie! Autoarea scrie cu emoție și sensibilitate.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.