Nimic nu e ceea ce pare – Aripi smulse (vol.1), Corina Savu – Smart Publishing

Puteam să pun pariu cu oricine, pe orice. Puteam să pariez că romanul Aripi smulse este un romance veritabil, numai bun de citit în orice zi, indiferent de stare sau anotimpul de afară. Acesta este singurul motiv pentru care am tot amânat lectura pentru luna decembrie – o lună a magiei, a iubirii de orice fel. Acest roman este o dovadă a iubirii mistuitoare, ce poate oricând îngenunchia și zdrobi un suflet convins că nimic nu-i mai poate răsipi fericirea.
Scrierea unei cărți pornrște de la o idee, are la bază o emoție, dar în ceea ce privește Aripi smulse de Corina Savu, simt că a fost ceva mai mult decât o emoție. A fost o întreagă trăire, o etapă care-a transformat total un om, o dorință înterioară de a elibera o durere, o cale pentru a vindeca sufletul de un trecut plin de răni adânci.
Aripi smulse este orice vrei tu, dar nu un romance! Nu este o poveste cu fluturași și inimioare, cu călătorii și nuntă la final.  Nici pomeneală! Corina Savu a scris povestea din care răbufnește durerea, frustrarea, chinul și cioburi de suflet. Este drama interioară, dar și tabloul din care se pot vedea și simți – atât de bine, de intens și aievea, reîntâlnirea cu trecutul. Este un puzzle incomplet, bucăți rupte fără milă.
Nu am simțit nici măcar un moment că aș avea în față o carte de ficțiune, dar romanul -care nu arată și nu divulgă absolut niciun secret din interior, este rezultatul unei imaginații spectaculoase.
Am simțit profund cum o bucată din mine se desprinde – ușor, ușor și pleacă – pentru a se uni cu o parte din povestea Aliciei. Am simțit cum mă privesc pe mine – atunci când eram mereu în război interior cu gândurile macabre, cum mă recunosc în majoritatea momentelor de vinovăție, în reacțiile dure pe care le-a tot manifestat Alicia de-a lungul întregii povești sfâșietoare. M-am recunoscut pe mine – cea care țipa cândva la sufletul ei, spunându-i că sunt rea și că nu merit decât durere și suferință, singurătate și pedeapsă. Da, m-am regăsit în poveste. M-am regăsit cu trecutul  meu; un trecut în care am comis nenumărate răni, profunde, care-mi furat sufletul și m-au scurs de viață.
Regăsirea dintre Alicia și cel pe care-l iubea și urma să-i devină soț, o serie de secrete, de dovezi misterioase, de piste reale sau false, readuc în viața celor doi, deloc întâmplător, și ceea ce a rămas nerezolvat între ei – nespus, ascuns într-un colț de suflet, acoperit de ura ce-a cuprins inima bărbatului îndrăgostit nebunește! Sentimente contradictorii, acuzații nerostite, sunt eliberate din sufletele lor chinuite.
Totul e învăluit în ceață, toți cei din jurul Ducesei ascund tot ce ține de Alicia, resping orice acuzație de crimă și stopează orice tentativă a poliției de a afla adevărul  despre tot ce apasă atât de greu pe sufletul misterioasei femei.
Cine este misterioasa Alicia Salazar?
Ce secrete ascunde și ce dureri tăioase îi sfâșie inima? Afli o parte din adevăr în această primă parte, dar adevărul e departe de a ieși la iveală. Romance-ul din mintea mea a dispărut total. atunci când crimele, misterul, secretele înnoadă ițele mai ceva ca într-un film ce te ține cu sufletul la gură!
Cred că Alicia a fost victimă, exact ca și cei care-au pierit. Cred că e doar victima unui trecut la care a fost doar fizic prezentă, iar cei din jur se luptă să o țină departe de tot ceea ce i s-a întâmplat – ziua e cât de cât în siguranță, dar noaptea trăiește un coșmar viu. E bănuiala ce se va transforma abia în partea a doua a poveștii, atunci când sper să se spulbere măcar puțin din mister.
Aripi smulse m-a surprins de la un capăt la altul, iar autoarea Corina Savu m-a cucerit și mi-a atins sufletul – deja sensibil, cu profunzimea scrierii, cu atenția sporită pentru detalii, dar și cu modul în care a ales să transmită o emoție. A adunat într-un sertar al inimii atâtea cuvinte, atâta iubire pentru îngerii pământeni, încât nu a putut să le păstreze pentru doar pentru sine! Și-a hotărât să le dăruiască, să le trimită în lume, să călătorească spre suflete întunecate, condamnate la singurătate, întemnițate în labirintul ego-ului.
Autoarea a pus în această poveste alambicată atâta suflet, atâta amănunt, atâtea mesaje ascunse printre rănduri și cuvinte aparent banale și lipsite de viață. A dat viață unui mesager, unei păsări mereu călătoare, mereu în căutare și întotdeauna pregătită de zborul spre înaltul cerului interior!
Romanul Aripi smulse de Corina Savu, nu este unul ușurel, nu se poate citi în grabă, nu se poate devora. Este genul de roman care-ți oferă mai multe porți spre adevăr, dar niciodată nu știi sigur care dintre ele te va duce pe calea bună spre adevărul pe care-l cauți. Atenție – totul e o iluzie, este înselător. Partea bună e că mai ai și alte șanse – nu renunța din prima, nu renunța până nu descoperi toate detaliile.
Am citit cartea cu grijă. iar unele paragrafe le-am recitit până am simțit că am o pistă. Nu a contat că la următoarea pagină scenariul meu și adevărul în care credeam total, deveneau simple iluzii ce se destrămau precum un castel de nisip.
Am descoperit în Corina Savu genul de autor căruia îi place să se joace, să învăluie totul într-un strat gros de mister, care se foloșește de scrierea – labirint. Corina adoră să folosească toate resusele de care dispune, iar dacă nu mai are, sigur mai inventează  câteva, căci nu e deloc dispusă să lase nimic la vedere, la voia întâmplării, fără să fie sigură că nu și-a supus cititorii la cea mai palpitantă provocare literară!
Aripi smulse mi-a adus inima la gât de fiecare dată când eram sigură că se va afla adevărul, că misterul se va risipi, iar măstile vor cădea. Asemăn romanul  cu un carusel ce se învârte fără oprire. M-am simțit amețită și încântată de tot acest joc al descoperirii, în care-am fost un detectiv  pe urmele criminalului. A fost un drum ce se bifurcă instant în mai multe alte căi pe care le poți urma. Ce alegere să faci? Și unde te va duce acel nou drum, spre adevăr sau și mai mult mister?
La un moment dat.. eram atât de confuză..încât am început să cred că Alicia este personajul principal negativ. Are sens ce zic? Poliția o considera atât de implicată, atât de monstruoasă.. încât m-au luat fiorii. Care-i adevărul oare?
Crime, secrete și frici imposibil de stăpânit. O iubire ce încă arde intens, și o luptă interioară a fiecăruia, pune și mai mult curiozitatea în funcțiune. Mi se învârt rotițele ma viteză maximă. Și acum caut indicii pentru a desluși misterul.
Aripi smulse de Corina Savu nu este o o carte ușoară – după cum te-ar face coperta să crezi, nu este o lectură relaxantă. ci una care-ți solicită prezența, te aruncă în miezul acțiunii, te solicită și te cere implicat în totalitate, dar te asigur că merită fiecare minut petrecut în mijlocul evenimentelor.
Recomand Aripi smulse de Corina Savu. Este o poveste complexă, surprinzătoare și captivantă! Merită, iar dacă-ți plac poveștile complicate, cu mister și Crime, cartea asta este pentru tine! Este musai de citit în 2018!
Mulțumesc mult autoarei Corina Savu pentru acest ”duș”  literar foarterece, dar revigorant, plin de emoții copleșitoare!
Aripi smulse este roman Smart Publishing și te poate surprinde în cel mai plăcut mod! Doar dă-i o șansă și lasă-l să-și facă treaba!
Lectură plăcută!
Bookcaffe mulțumește autorilor și tuturor celor care au susținut acest proiect și în 2017! ❤️
 
 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

31 decembrie 2017 at 4:36 PM

Minunată recenzie!♥️♥️♥️

Savu Corina
2 ianuarie 2018 at 3:13 PM

Mulțumesc pentru minunata recenzie, Laura! 😍😘Adriana Ivan
2 ianuarie 2018 at 3:39 PM

Sunt foarte curioasă in privinta acestei autoare. Felicitări pentru recenzie.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.