Regatul inocenților (vol 2), Theo Anghel

Regatul inocenților (volumul 2) este genul de continuarea pe care mi-aș dori să o regăsesc și la alți autori români contemporani. Pentru povestea din Regatul inocenților este absolut necesar să te pregătești sufletește, căci nu te vei putea desprinde. Dacă dispui de mai mult timp liber o poți devora în câteva ore. Povestea e chiar foarte bună, iar starea ta va fi de milioane de elfi, nu doar de stele.

Regatul inocenților este universul poveștilor pe care le scrie Theo Anghel. Cu pricepere, cu dragoste pentru povești memorabile și cu bucuria unui om care a descoperit izvorul infinit al fericirii. Cum arată fericirea pentru această autoare dragă mie? Răspunsul îi intuiesc doar: fiecare carte scrisă și citită de cât mai mulți însetați de frumos. Acea frumusețe o ascunde ea și în această poveste.

De când m-am despărțit de Torili și elfi, mă  tot gândesc dacă m-au uitat. Înainte de a închide cartea le-am zis așa ”Sunt fata care s-a gândit mereu, pe tot parcursul întâlnirii întâlnirii de 450 de pagini, cum să facă să vă păstreze lângă ea, în realitatea mea. Am nevoie de voi și de un strop de magie în viața mea acum și întotdeauna”. Mi-au promis toți că-și vor aminti de mine. Știam eu că nimeni nu mă uită prea ușor.

Theo Anghel scrie bine, dar e mămica absolută a seriilor, a poveștilor împărțite în cel puțin cinci volume generoase. Potrivește perfect cantitățile  – poveste, acțiune, emoție pentru romane imposibil de lăsat din mână. Când e vorba de volumele  scrise în stilul ei inconfundabil, lași totul deoparte și te pătrunzi într-o nouă realitate – din care, din păcate revii, dar niciodată  neschimbat în bine. Citește cărțile și devii mai fericit, mai senin, mai puternic și încrezător.

Regatul inocenților – regatul bunătății

Dacă în prima carte au loc fel de fel de evenimente neașteptate pentru familia lui Nayan, ocazie cu care  frații  au simțit gustul amar al durerii și-al urii curgându-le prin vene, în cartea a doua  sunt în continuare răsplătiți, din abundență, cu bunătate și recunoștința elfilor. După încălcări de reguli, planuri și alianțe, cartea a doua readuce speranța fraților în sufletele încărcate de nesiguranță și regrete.

Cum să nu-mi doresc să-i aduc în viața mea haotică, neliniștită și lipsită, uneori, de sens? Măcar în cărți mai e valabilă și reală vorba ”Bine faci, bine găsești”. Parcă am mai zis asta și în cealaltă recenzie. Oricum, se păstrează veridicitatea și aici. M-am bucurat și întristat, deopotrivă. O să ajung să-mi doresc să mă mut și să trăiesc în cărți, iar asta foarte curând.

În regatul bunătății din Erfenor, se pun bazele unui alt plan – unul de salvare a tatălui, aflat în temnița regelui. Torilii sunt deciși să-și reîntregească familia – atât cât a mai rămas din ea. Planul cu care speră să reușească, este, pe cât de îndrăzneț, pe atât de bine pus la punct. Nimic nu pare să meargă prost. Planul de acasă e perfect, dar oare se potrivește cu cel de la fața locului?

Pregătește-te să pleci în cea mai nebunească călătorie din viața ta! Nu ezita să te alături lor. Fii lângă  Torili și elfi! Te asigur că experiența – așa cum va fi ea pentru fiecare dintre ei, nu o vei putea uita!

Regatul inocenților – peripeții cât cuprinde

Și câte nu se întâmplă! Și câte momente pline de tensiune, dar și emoție nu au loc pe tot parcursul acestei misiuni – în care fiecare își asumă un risc. Scopul scuză mijloacele? Da, dar nu va fi deloc simplu. Căci nu e vorba doar de oboseală, de distanța pe care trebuie să o parcurgă până la rege. Drumul lor nu e drept spre înainte, nu e presărat cu flori și nici nu este lipsit de pericole.

Doar că pe toate și le asumă, pe toate le înfruntă, pentru toate, deși nu sunt pregătiți, sunt gata să treacă prin toate și peste toate.  Împreună! Cu toții, își unesc forțele pentru a reuși să ajungă acolo unde și-au propus. Și vor ajunge. Deși nu știu, timpul, piedicile, provocările care le apar în cale au și ele un scop: să-i unească, să-i facă și mai puternici, să se cunoască. Și nu doar atât.

Am aflat cum e în lumea Torililor, cum e în lumea elfilor. Cum e oare în lumea în care oamenii și elfii sunt nevoiți să conviețuiască – în care e  nevoie de alte reguli, de stăpânire de sine, de prezență și decizii rapide? Această nouă lume scot la iveală tensiuni între frați, certuri și multe emoții.

Nu, nu doar Nayan și ai ei simt emoțiile. Elfii au și ei parte de ele – deși poate niciun gest nu le trădează trăirile interioare. Tocmai acestea parcă i-a adus pe elfi și mai aproape de mine și m-a făcut să-i îndrăgesc și mai tare. Elfii lui Theo sunt primii pe care-i cunosc și nu regret nimic. Ba chiar sunt fericită că s-a întâmplat așa.

Regatul inocenților – iubirea le rabdă chiar pe toate?

Deși e doar de formă, căsătoria dintre Nayan și Raeran e cea mai puternică legătură dintre sufletele lor, iar în timpul pe care-l au la dispoziție le este prieten. Dacă unii  ar crede că nunta dintre muritoare și elf este doar o formalitate – ce se dispărea odată cu încheierea călătoriei, pentru Raeran și mireasa lui, totul e clar. Și niciunul nu refuză ceea ce simte, nu spune că e imposibil. Gustă din dulceața iubirii lor departe de ochii celor care îi însoțesc și nu ar putea accepta ceea ce este atât de clar.

Orice tensiune dispare, orice ironie nu-și are rostul atunci când pericolul își face apariția, când totul planul lor este pe cale de a fi descoperit. Nu am niciun fel de îndoială când spun asta: dacă acest plan era dus la îndeplinire doar de familia Toril, ar fi renunțat la prima piedică sau dispută dintre ei. Elfii aplanează conflictele izbucnite între frați și reușesc să-i liniștească.

Sora elfilor Raeran și Findor, Saelind, e opusul lui Gladhwen. Dacă prima e bună, veselă, susținătoarea relației dintre Nayan și fratele ei, cea de-a doua soră este mereu răutăcioasă, acidă și vocea  care reamintește de fiecare dată că totul se va termina când vor ajunge la destinație. E mereu împotriva tuturor.

Cu cât se apropie mai tare de punctul final al obiectivului lor, pericolele sunt din ce în ce mai mari, mai greu de controlat și foarte greu de depășit. Un moment extrem de greu și foarte emoționant, care-ți strânge inima într-o menghină, este întâlnirea dintre Yamal și fiica ei, Deva. Acasă la ea lucrurile nu stau deloc așa cum te-ai fi așteptat.  Revederea nu decurge prea bine, căci fix în momentul regăsirii, ferma în care locuia Deva cu familia ei, este prădată, iar pierderile sunt imposibil de recuperat.

Regatul inocenților – totul este în zadar?

Sunt multe secrete care abia ies la iveală, întâlniri neașteptate care  aduce nori grei pe cerul reușitei – când nimic nu mai părea să le sta în cale. Fiecare pagină o citești cu sufletul la gură, cu inima cât un purice. Și cu teamă. Teamă am zis? Nu! Cu frica în sân, cu sentimentul că tot efortul familiei și al elfilor a fost în zadar. Oare să fie adevărat?

Recomand Regatul inocenților (cartea a doua) ca să afli toată povestea, să simți emoția și să descoperi secretele. Următoarea carte din serie a apărut deja și poate fi cumpărată de aici. Am aflat că deja se scrie la continuarea poveștii nemuritoare dintre Nayan și Raeran. Ce minunăție de serie! Una aproape de perfecțiune. Nu e perfectă. De ce? Ca să o motivez pe Theo Anghel să scrie în continuare  – din ce în ce mai bine. E unică!

Citește cea mai bună serie fantasy!

 

 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.