Ugly love, Colleen Hoover – Recenzie

Ugly love amintește prea bine că iubirea nu înseamnă doar lapte și miere. Iubirea nu înseamnă doar zile pline de soare și cer senin, doar izvor limpede cu zâmbete și declarații sau jurăminte ce asigură eternitatea. Poveștile de iubire urcă, dar întâlnesc în drumul lor și cărări șerpuitoare. Iubirea unui cuplu nu e doar dulce, nu e doar o cascadă lină, poate fi și lavă fierbinte, răni greu de vindecat.

În Ugly love, trecutul se împletește cu prezentul, suferința cu speranța, durerea cu bucuria, frământarea cu acceptarea. Și poate ai crede că toate stările negative sunt atașate vieții personajului feminin, dar în acest roman totul este altfel: personajul masculin se luptă cu trecutul și o iubire plină de durere.

Ugly love – Prezent clar pune viitorul într-o nouă lumină

Chiar crezi că totul mai există coincidențe? Nu am crezut niciodată în coincidențe, am știut mereu că totul are un scop.  Un scop are și Tate Collins în viața haotică a lui Miles Archer. Și deși nu pare, toate se vor rearanja în viața ambilor. El va crede din nou în iubire și se va ierta, iar ea nu va mai fi protejată într-o bulă de propriul frate.

Întâlnirea dintre Miles și Tate nu este deloc tipică, ai putea crede chiar faptul că destinul le joacă ambilor o festă. Nebănuite sunt căile vieții, iar dacă Tate a fost nevoită să se împiedice de Miles, atunci toate vor porni de aici. În mod cert amândoi au nevoie de o nouă oportunitate – Tate nu doar pe plan profesional.

Atmosfera dintre cei doi are un iz de alcool, lacrimi și mărturisirea durerii, Iar Tate se lasă dusă de val, gustă din necunoscut și face tot ce poate pentru a liniști sufletul îndurerat a lui Miles. A doua zi arătosul bărbat este confuz, mahmur și.. impresionat de sora prietenului său. Ce urmează poate schimba viața tuturor. Sunt oare pregătiți pentru următorul pas?

Ugly love – cu ochii în patru la perfecțiune

Tate vine la fratele ei cu un singur gând. Vrea să o ia de la capăt, să lucreze și locuiește în apartamentul fratelui numai până va reuși să se pună pe picioare. Plănuiește totul și speră să nu stea prea mult în apartamentul lui Corbin. De ce? Pentru că nu poate uita cât de apăsător e modul lui de a o proteja.

Cum trecutul lui Miles nu e roz, cum Tate nu are nici ea prea multă experiență – nici multă, nici plăcută, relația dintre ei doi nu începe cu dreptul. Se înțeapă, tachinările sunt la ordinea zilei, dar nu sunt în zadar. Ba chiar lasă și ele urme, au un rezultat neașteptat.

Când totul e clar ei nu recunosc, nu acceptă. Și nici nu spun nimic nimănui. Nu se văd des, dar stând atât de aproape unul de altul, întâlnirile, atunci când există, sunt inevitabile. Inevitabilul în combinație cu sentimentele dau naștere la o situație complicată, la secrete și temeri.

Datorită experienței dureroase, Miles suferă cumplit și în prezent. Și singurul mod de a sta departe de alte probleme, refuză să se mai implice, refuză chiar și ideea unei noi povești de iubire. Când s-a fript cu iubirea, suflă și-n adierea caldă a unui nou început.

Ugly love – e nevoie de vindecare

Miles are tendința de a fugi de tot ce îi provoacă durere. De trecut, de amintiri, dar și de prezent. Nu e pregătit pentru un nou început. Nu se poate ierta pentru ceea a făcut, pentru suferința provocată ei, lui Rachael. Femeia pe care a iubit-o și cu care visa la un viitor. Dar nu a fost să fie. Viața l-a purtat pe alte cărări, iar durerea a săpat în suflet cratere. Vinovăția nu l-a lăsat nici măcar să vadă că există viață și după o pierdere. Prețul plătit a fost prea mare.

Ugly love, Colleen Hoover  mi-a amintit de toate poveștile de iubire pline de suferință. Am regăsit aceeași față urâtă a iubirii și în romanul Bad Romance. Multe povești de iubire au și o parte întunecată, multe își arată și fața urâtă, nu doar pe cea frumoasă, dulce și însorită. Dar fiecare cuplu are capacitatea, sau ar trebui să aibă capacitatea, de a găsi calea care duce spre vindecare și soluționarea situațiilor dificile.

Ce cale vor alege Tate și Miles rămâne de văzut, dar nici în cazul lor nu e ușor. El nu se poate ierta, ea nu știe ce rol deține în viața lui. Iată o altă sursă de suferință – care se împarte la doi, dar nu în mod egal.

Ugly love – ce este al tău, pe tine te așteaptă, la tine va ajunge

Singurul mod în care se poate Miles pedepsi pentru trecut este să fugă de iubire. Timp de 6 ani pedeapsa capitală e neimplicarea sa afectivă și trupească în niciun fel de poveste cu iz amoros. Modul în care își amorțește amintirile și durerea este beția cruntă. Dar totul e în zadar, e o soluție de scurtă durată.

În încercarea lui de a se pedepsi, de a fugi și de a ascunde suferința ce îl macină, pilotul nu vede nimic din ceea ce se petrece în fața lui, nu acceptă ceea ce simte în interior. Dar nu se va putea ascunde la infinit. În momentul în care ispita e prea mare, când își urmează sufletul, cedează. Și așa are loc schimbarea.

Chiar și în momentul în care e totul atât de evident, când simte că viața i se schimbă, nu poate renunța la ceea ce a fost.Și adevărul e că Miles uită de tot când trebuie să-l înfrunte pe fratele furios a lui Tate. Și nu-i este deloc simplu, căci relația lor riscă să se destrame.

Ugly love – Deciziile amânate sunt tot decizii

Ce decizii se vor lua și cum se vor rezolva toate, cum vor acționa și care este planul destinului pentru fiecare, îți va arăta foarte clar un singur lucru adevărat: ce este al tău, al tău este, al tău va rămâne și la tine va ajunge.

M-am regăsit în poveste, m-am recunoscut în poveste și viața m-a pus în rolul suferindului, dar și al salvatorului. Asta se numește oare ca fiind noroc sau experiență?

Uneori, unii oameni vin în viața noastră pentru a rezolva ceva, pentru a ne învăța ceva. Dar nu întotdeauna cei care ne ajută și rămân în viața noastră.

Tate îl ajută pe Miles. Tate îi colorează viața, îl reînvață să-și redeschidă inima, îl ajută. Tot ea pică în plasa iubirii. Și acceptă să ia din el  amintiri, imagini și clipe – pentru momentele în care ei vor fi deja pe drumuri separate. Și ea. dar și el se luptă cu monștri interiori – fiecare cu monștri lor, desigur. Care va pierde și cine va câștiga?

De fiecare dată viața ne ia ceva, dar ne dă altceva. De fiecare dată, o suferință, o durere, o etapă este urmată de o răsplată pe măsura răbdării noastre.

Ugly love, Colleen Hoover a fost publicată la Editura Epica și te poți să o achiziționezi de aici.  Am aflat că în 2019 ar trebui să apară și ecranizarea romanului.

Mă întreb acum de ce am amânat atât de mult întâlnirea cu această autoare?  Cred că foarte curând voi citi și celelalte cărți traduse la noi. Abia aștept! Ugly love pro și contra, dar deschide pofta pentru poveștile autoarei.

Ugly love nu e rea, dar sunt cirioasă dacă, peste ani, mi se va părea la fel.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.