Natașa, bărbații și psihanalistul, Natașa, Alina Culea

Natașa, bărbații și psihanalistul, Natașa Alina CuleaÎn această dimineață am terminat de citit prima carte semnată Natașa Alina Culea. Natașa, bărbații și psihanalistul este genul de carte care te surprinde plăcut. Pe mine m-a surprins foarte plăcut, a fost mai mult decât m-am așteptat.
Am crezut întotdeauna faptul că o carte își alege cititorul. Așa s-a întâmplat și în cazul acestei cărți – m-a ales în cel mai potrivit moment, atunci când aveam cea mai mare nevoie de detașare totală, atunci când aveam cea mai mare nevoie să trăiesc o altă poveste de viața și atunci când am avut nevoie de o noutate care să mă țină în priză, să mă țină aproape de Natașa, care avea mai mare nevoie de mine,  de atenția mea – mai mult decât problemele mele banale.
Înainte să mă apuc de lectură m-am gândit la faptul că s-ar putea, nu doar să citesc această carte, ci să o simt și să mă recunosc în ea – acum și în etape din trecutul meu. Și am avut dreptate, căci nu am citit-o cu ochii, ci cu sufletul. Nu doar că am citit-o și simțit-o, a fost mai mult de atât: a fost o mângâiere și s-a creat o legătură puternică între mine și personaje. Da, bine.. a mai fost ceva, recunosc. Această carte mi-a dat curajul pe care nu l-am avut cu ceva timp în urmă, mi-a dat acel curaj monstruos și puterea să nu mai amân, să acționez. Dar asta e altă poveste, a mea, și nu prea își are locul aici.
Această carte a fost mai mult decât o lectură relaxantă și motivantă (o să vezi mai jos de ce motivantă), a fost o trăire, o invitație a Natașei în propria viață, o dorință a ei de a împărtăși cu cititorii propria viață. Natașa a deschis larg ușa și a lăsat pe toți cei care doresc să-i cunoască viața – cu bune și cu rele, să-i intre în suflet,să-l cunoască, să trăiască alături de ea fiecare secundă.
Eu am intrat ușor în viața ei, am intrat ușor în sufletul ei și i-am ascultat , nu citit povestea. Am ascultat tot ceea ce Natașa a dorit să împărtășească cu mine.  Așa a intrat ea ușor, dar sigur în sufletul meu. Și acolo va rămâne pentru totdeauna.
Am simțit profund acest roman, trăit fiecare emoție, durere, neîmplinire, eșec, bucurie, fiecare fior și fiecare lacrimă a ei..ca și cum toate aceste experiențe ar fi fost ale mele. Și nu regret nimic, căci, prin ea, am reușit să ajung și la mine, cea din interior, să mă iubesc și să mă accept așa cum sunt. M-a ajutat să găsesc răspunsuri și să regăsesc iubirea acolo unde a fost întotdeauna, de acolo de unde nu a plecat niciodată.
Este cartea care ajută enorm să te regăsești, iar eu m-am regăsit, chiar dacă povestea noastră diferă, experientă de viață este diferită, iar amândouă am avut un trecut diferit.
Este cartea cu cel mai frumos final.
Deși m-am așteptat și am așteptat până în ultima clipă ca Natașa să întâlnească bărbatul potrivit pentru ea – chiar am sperat că acesta va fi finalul: ea, în sfârșit fericită în brațele bărbatului perfect potrivit pentru ea. Dar nu. Finalul a fost perfect – aceasta fiind (cred eu) și ideea centrala a cărții:
Cea mai importanta ființă din viata ta ești TU. Cea mai importantă, frumoasă și armonioasă relație pe care poți să o ai este cu TINE. Dacă ajungi să simți și să crezi că tu ești prima în viața ta, dacă reușești să ai o relație minunată/perfectă cu tine, restul se va așeza de la sine. Relația ta cu tine va reflecta întotdeauna relațiile pe care le ai sau le vei avea cu ceilalți.
Din acest motiv Natașa, bărbații și psihanalistul este o carte pe care o simți, o trăiești și te motivează. Te motivează să mergi înainte pe calea ta, chiar dacă nu ai alături un bărbat, căci bărbații te găsesc, dar nu asta este cel mai important. Cel mai important este cum te găsesc bărbații, nicidecum dacă te găsesc.
Cartea o găsești de cumpărat aici.
Mulțumesc mult, Natașa pentru carte (cărți, de fapt), mulțumesc pentru frumusețea sufletului tău pe care o așezi atât de frumos în cuvinte și în emoțiile din spatele cuvintelor. Mulțumesc pentru tot și sper că nu te-am ținut prea mult în suspans.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

25 februarie 2015 at 4:03 PM

Reblogged this on by Natasha and commented:
Recenzia cartii „Natasa, barbatii si psihanalistul” scrisa de Laura.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.