Regăsire, Raluca Butnariu – Librex

Regăsire, Raluca Butnariu trebuie citită. De ce? Ca să ai parte de regăsirea iubirii, a încrederii și a puterii de a merge mai departe. O poveste de dragoste cu iz de istorie, secrete și mister te va ține cu sufletul la gură până la final, iar la final ți-ai mai dori câteva sute de pagini. Eu la final m-am trezit că vreau să continui lectura, că vreau să citesc o continuare a acestei povești minunate, atât de bine scrisă de către un suflet blând, sensibil – care mi-a dat senzația că e mereu în căutarea noului..
Nu, nu-i lipsește nimic autoarei, iar stilul ei este unic, m-a cucerit pentru totdeauna. M-a transformat într-o dependentă a scrisului său, a citirii romanelor pe care le scrie (le va scrie) cu măiestrie și cu penelul sufletului înmuiat în tușul numit iubire – dăruind poveștilor sale veșnicia în inima cititorilor.
Revenind, autoarea caută să te introducă într-o lume fascinantă, o lume plină de istorie, magie și iubire. Și caută nu cu foarte mult efort. Și găsește. Fascinează, mistuie, îmbracă cititorul în hainele iubirii din acele timpuri. Raluca Butnariu își învită cititorul la un Bal – un spectacol de culoare, emoții, iubire, replici de neuitat, scene vii, dorințe interioare de a interveni și a șterge suferința și durerea protagonistei.
Regăsire este o poveste de iubire. E o poveste de iubire autentică, unică. Și-a găsit loc în sertărelul inimii mele – acolo unde strâng, cu drag, oameni, povești și iubire. Regăsirea Ralucăi Butnariu este despre viață, despre iubire, secrete, duritate, măști, acceptare, iubire, regăsire (evident) și redescoperire, despre puterea de a merge mai departe, puterea de a ierta și de a accepta din nou iubirea – aceeași iubire, dar  mult mai intensă, mai puternică, mai arzătoare, mai mistuitoare.

Orice femeie are puterea de a se regăsi. Are și timpul necesar regăsirii. Dar trecutul e neiertător și îți cere tributul.

Ai crede că poți încheia povestea unui trecut dureros fără să afli adevărul. Ai crede că se poate să uiți trecutul și să-ți vezi de viața din prezent -unde trecutul nu mai poate interveni, nu mai are nici un loc. Mai ales atunci când știi un adevăr care-ți umple de resentimente pentru cel pe care cândva l-ai iubit cu toată ființa ta.
Ai putea să spui că anii ce-au trecut sunt scut apărător peste rănile trecutului întunecat, atunci când ți-ai fi târât inima în fața bărbatului iubit. Ai crede că timpul nu poate întoarce trecutul în prezent, dar Universul nu lasă nimic nerezolvat.
Trecutul devine prezentul plin de teamă, de resentimente, iar rănile  inimii pot sângera. Iar tu nu mai unde fugi. Nu mai poți fugi lăsând trecutul în seama timpului – care promite să vindece.
Cunoaștem personajele, aflăm poveștile. Totul arăta a fi o poveste liniștită, poate tipică pentru romanele romantice cu parfum de istorie.  Liniște, pace și frumuseți încărcate de istorie până în momentul în care prezentul își privește în ochi trecutul sfâșietor.
În momentul regăsirii, asupra prezentului a poposit potopul: ură, furie, neputință, teamă, rușine, frustrări, cel mai de preț dar și secret – de care va ține cu dinții. Fuga ar fi putut fi o soluție. Singura, se pare. Dar oare era soluție?

Fuga și minciuna nu sunt niciodată pionii care să te ajute să câștigi pe tabla de șah a vieții.

După fugă în toate părțile, evitări, replici acide, duritate, acuzații și o mare de iubire ascunsă sub o mască a nepăsării, după nervii și descoperirea unui secret..totul se schimbă, iubirea – cu chip fermecător de bărbat nu se mai dă dus din viața iubirii – cu chip de femeie imposibil de uitat.

Iubirea va găsi mereu o legătură imposibil de distrus – fructul ei cu chip angelic

Aflarea adevărului îl ambiționează și va face orice să recucerească femeia pe care a iubit-o enorm, și pe care, se vede că o iubește încă – poate mai mult decât a iubit-o vreodată, dar un nou cutremur emoțional zguduie relația celor doi: ce s-a întâmplat oare cu șapte ani în urmă? Cine e vinovat pentru separarea lor, dar și pentru purtarea neomenească a bărbatului?
Oare de această dată tot adevărul va ieși la iveală? Oare totul va fi spus, iar prezentul și viitorul celor doi va deveni senin și clar? Viața le-a pregătit surprize! Vor putea face față? Oricare ar fi răspunsul, eu vreau continuarea!
Regăsire de Raluca Butnariu spune povestea unei iubiri eterne, căci iubirea adevărată va reuși mereu să câștige în fața pericolelor, a piedicilor și în fața timpului. Regăsire este despre puterea de a te regăsi oricând în inima celui iubit, despre iertare și despre forța iubirii adevărate pe care nimeni și nimic nu o poate distruge.
Mulțumesc mult, Raluca Butnariu! Mulțumesc pentru această minunăție ce va rămâne mereu în inima și mintea mea. Mulțumesc pentru prietenia, iubirea și răbdarea ta – citită în vară, recenzată abia acum…
Ocupi un loc special în inima mea, draga mea. Iar cărțile tale îmi provoacă cea mai frumoasă dependență. Am devenit dependentă de poveștile tale deosebite.

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

16 ianuarie 2017 at 3:23 PM

Am citit cartea 🙂 . Superba 🙂 . Ma bucura faptul ca avem si noi autori romani care scriu astfel de carti 🙂



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.