Soție de ocazie, Mary Balogh

Mai e cineva care nu a citit cărți din colecția Cărți romantice? Eu  recunosc: sunt la prima carte citită și mă cam încearcă regretul că nu am citit mai repede anumite cărți, că nu am fost pe fază la colecția asta, dar acum nu mă mai ajută la nimic sentimentul de vinovăție.

E prima carte a autoarei Mary Balogh pe care o citesc de când mă pot numi cititor pasionat, iar stilul îmi place, mă atrage și mă surprinde. Un mare plus îl reprezintă suspansul și emoția pe care autoarea reușește să-l transmită cititorilor.

Mi-a plăcut modul în care a fost scrisă povestea, transformată pas cu pas, imaginea unui bărbat sus pus în societate, dar și imaginea de fată bună, blândă și neștiutoare, dar totodată cuceritoare, pe care a creat-o protagonistei.

Anthony și Charity se cunosc în urma unui interviu. El își caută scandalul cu familia, iar ea caută un nou loc de munca, caută o nouă familie cu copiii cărora să le devină guvernantă. Nevoia de bani, datoriile tatălui și frații rămași acasă o determină să nu renunțe să-și ajute fratele – împărțind cu el responsabilitățile financiare.

Nimic nu-i prevestea tinerei Charity schimbarea ce urma să se petreacă în viața ei. Și nici Anthony nu era pregătit să trăiască povestea vieții lui. Totul a început conform planului, a mers  totul perfect din toate punctele de vedere. Dar numai cei doi știu furtunile interioare pe care le-au avut de îndurat și depășit ca să facă față situației. Oare au reușit? Sau destinul le-a pregătit ceva mai mult decât cele câteva săptămâni de trăit împreuna ca ceea ce erau, soț și soție, cu acte în regulă.

Fiecare dintre cei doi aveau propriile nevoi, dar viața avea nevoie de ei amândoi. 

Jocul devine și mai fierbinte în fața familiei ți în fața unor adevăruri incontestabile. Charity află cine este cu adevărat Anthony,îi cunoaște familia și nu uita o secundă rolul ei în acele locuri minunate, în cadrul acelei familii lipsite de viață: era soție de ocazie, iar totul se termina curând. Avea de gând să-și joace rolul până la capăt. Apoi să plece, conform înțelegerii scrise.

O femeie frumoasă, dar ștersă, deloc feminină și de rangul soțului ei. Asta era Charity. Știa că nu e și nici nu va ajunge la nivelul familiei soțului, știa că nu e plăcută de  noua ei familie, dar nu avea de gând să fie o stană de piatră, un robot sau umbra soțului ei. Nu a acceptat să stea deoparte, ci a avut curajul să sfideze necunoașterea și să-l numească ”tată” pe socrul său, să-i arate căldura din sufletul ei, să comunice cu el, ba chiar să-l îndemne să-și rezolve problemele cu fiul rătăcitor.

A sfidat tot, chiar și pe soțul ei, care o tot îndemna să nu se amestece, să nu-și mai spună părerea, să nu se mai amestece, să nu fie curioasă. Dar tocmai datorită curajului ei și al  felului ei de a fi, Charity reușește – fără să vrea, să-i dea soțului și socrului de gândit, să-i atingă pe amândoi la cea mai sensibilă coardă a inimii. A reușit să-i împace, iar pe Anthony să revină la sentimente mai bune, să-și recunoască, chiar și numai față de el, cine este Charity și câte a făcut pentru familia sa.

În ziua în care viața lui Anthony suferă o a doua schimbare majoră, soția sa nu-i mai aste alături. Nu pentru că nu-l iubește, ci  pentru că, în sfârșit înțelege că nu poate accepta răsplata materială pentru roșul de soție de ocazie. De ce oare?

Ce anume descoperă Charity? Ce va face aceasta și cum va reacționa..încă soțul ei, Anthony?

O carte frumoasă, emoționantă și mult, mult prea scurtă pentru setea mea de romantism. Mă bucur enorm că am citit Soție de ocazie, de Mary Balogh. Mă bucur mult că am început călătoria mea prin lumea Cărților Romantice cu această autoare și cu această poveste.

O călătorie de neuitat pe care o voi repeta frecvent.

 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

15 februarie 2017 at 7:15 PM

Super carte, super prezentare!!!



alynutza04
15 februarie 2017 at 9:01 PM

Ma bucur mult ca ti-ai indreptat atentia spre cartile romantice…o colectie de vis! Mary Balogh se numara printre preferatele mele, chiar daca e mai ” linistita” in privinta scenelor de dragoste. Sotie de ocazie mi-a mers la suflet!
Felicitari pentru recenzia realizata de tine si pentru ca ti-ai propus sa descoperi aceasta colectie :*



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.