Cărți vizuale: De văzut în 2018

E timpul să-ți spun și despre filmele pe care vreau să le văd în 2018. S-au anunțat cu sule și trâmbițe apariția unor ecranizări de excepție. Iar printre atâtea noutăți, câteva  mi-au trezit și mie curiozitatea. Ba chiar am devenit foarte nerăbdătoare să apară..ca să le pot viziona cu sufletul la gură.
Totuși, există o problemă. Adocă am eu o problemă. Unele dintre preferințe au cărțile necitite de mine. Am suficient timp să fac rost de ele și să le citesc până apar filmele. Abia aștept să văd și ce părere îmi fac despre cărți.  Dar și cât de  mult urmăresc filmele acțiunea cărților.
Nu știu dacă sunt doar 18 anunțuri oficiale. Nu știu dacă mai sunt și altele, dar dintre toate, eu vreau să vizionez nici multe, nici puține. Și ceva îmi spune că or să mai apară și alte cărți.. vizuale.

Entuziasm cu sufletul cât un purice

Anihilare, Jeff Vandermee. Nici nu am auzit despre romanul ăsta. Bun! Pe listă cu titlul acesta.

Zi după zi – David Levithan, acest roman mi-a ajuns în fața ochilor de câteva ori. Nu știu nimic despre carte, nu știu dacă e pe lista de dorințem căci am atât de multe încât am îmbătrânit subit și nu mai am ținere de minte.

Bel Canto, Ann Patchett. Știi ”obsesia” mea pentru cărți muzicale, cărți despre/ cu muzică și dans. Mereu am asemuit viața cu un cântec sau cu un vals suav al iubirii.

Minti primejdioase, Alexandra Bracken. Iar nu am cartea, dar ecranizarea mă face să-mi doresc să am cartea. În situația aceasta, simt că filmul bate cartea. Cu sau fără carte citită, fil,ul vreau să-l văd neapărat.

Fifty Shades Freed, de E.L. James. Am citit cele trei volume ale seriei. Și acum realizez că am văzut doar primul film (ecranizarea primului volum), în 2017 am văzut atât de puține filme.. Am uitat și de acesta. Știi ce fac imediat după ce termin de scris aici, nu?
O buclă în timp, Madeleine L’Engle. Pare o carte foarte interesantă, foarte ”de achiziționat și citit”, așa că nu-mi rămâne decât să o citesc și să vizionez filmul.
Printre tonuri cenușii, Ruta Sepetys. Este cea mai mare supriză a anului. Abia aștept filmul! Despre carte am tot spus că MI-A PLĂCUT foarte tare. Sunt sigură că nici filmul nu mă va dezamăgi.
Nu sunt noutăți, dar le trec aici pentru că mi-au plăcut mult – filmul și cartea. Acum ceva ani am văzut ”The Help!”, iar anul trecut, în decembrie, l-am revăzut. La fel de frumos, dar nici până acum nu am reușit să citesc romanul Culoarea sentimentelor de Kathryn Stockett.
Despre următorul film pot să spun că l-am văzut mai demult. Nici nu știu exact când, dar mi-a plăcut enorm. M-a emoționat tare, m-a făcut să-mi adresez întrebări și să-mi analizez viața. Anul trecut am primit și cartea Dă mai departe de Catherine Ryan Hyde. 
Voi revedea filmele, voi reciti cărțile și voi lăsa sufletul să călătorească într-o altă realitate!
Mi-e atât de dor de un film bun și foarte bun! Ce filme frumoase ai mai văzut și le recomanzi – făcute după cărți sau nu. Noi sau nu.
Acum continuă duminica în pijamale…

 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Cornelia
14 ianuarie 2018 at 9:22 PM

Eu anul asta am următoarele filme făcute după carti: Qua vadis,Numele trandafirului ,Hanul Jamaica si un film despre Maria Callas (nu îmi amintesc cum se cheamă,cartea se numeste Prea mândră,prea fragilă).



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.