Bărbatul care n-a mai sunat, Rosie Walsh – Editura Nemira

Bărbatul care n-a mai sunat – Rosie Walsh este romanul așteptat, citit cu dorința de a fi devorat. Mi-am dorit să mă lase fără suflare, să mă lase mută de uimire.  Mi-am dorit să-mi placă. M-am trezit că citesc foarte greu. Ceva nu se lega, nu-mi ieșea la socoteală. Aproape de jumătatea lui, povestea a început să capete sens. 

Finalul romanului Bărbatul care n-a mai sunat – Rosie Walsh a fost bucuria care a salvat întreaga poveste, toată situația și toată opinia mea despre această carte de la editura Nemira.

Iubesc mult cărțile, îmi plac poveștile care mă țin în tensiune, care-mi transformă lectura într-o mare de emoții pe care trebuie să o traversez înotând. E minunată senzația că inima îmi bate exact în ritmul dictat de acțiunea cărții, dar emoțiile mi-au crescut și mai mult tensiunea, căci vorbim despre o carte apărută la Editura Nemira –editură care mă fascinează, dar parcă niciodată nu reușesc să surprind esența poveștilor, niciodată nu pot scrie o recenzie exact așa cum vreau – mereu iese altfel decât îmi propun. Asta e vina mea, nicidecum a cărților.

Bărbatul care n-a mai sunat – poveste încâlcită

Atunci când treci prin dificultăți în căsnicie, atunci când separarea – de cel pe care îl considerai suflet pereche și bărbatul pentru toată viața, toate prioritățile și toate se dau peste cap,iar tu reînveți să sufli și în iaurt – pățitul e priceput mereu. Și greu se mai lasă convins că merită o a doua șansă, că merită și va primi o altă șansă, că va veni o zi în care va zâmbi și va iubi din nou.

Întâlnirea – promisiune dintre Sarah și bărbatul perfect, dar și misterios, se produce foarte repede, iar repeziciunea cu care se petrec toate, iureșul de informații pe care îl afli încă din primele pagini, te vor bulversa, dar te vor face și din ce în ce mai curioasă – vei dori să afli totul adevărul despre ce s-a întâmplat cu bărbatul- și mai ales.. de ce nu a mai sunat, așa cum a promis.

Tot ce am citit mi-a trezit curiozitatea, dar cu fiecare pagină pe care o parcurgeam, deveneam și mai confuză, iar imposibilitatea de a citi cartea dintr-o suflare.. m-a enervat.Relația cu această carte a fost una de hate – love. De ce hate? Pentru că nu aveam nici măcar o idee, nici măcar un scenariu mental care să mă ajute să-mi calmez emoțiile). Treptat emoțiile s-au cernut și-am realizat că nu am mai citit până acum o astfel de carte, cu o astfel de poveste – cu atâtea emoții de tot felul. La un moment dat, la început, eram convinsă de faptul că nu o să-mi placă, simțeam că sunt singura care nu a reușit să fie impresionată de romanul Bărbatul care n-a mai sunat – Rosie Walsh

Bărbatul care nu a mai sunat – iertarea trecutului duce la acceptarea prezentului

Pare un adevărat clișeu acesta: iubirea la prima vedere, sentimentul că ai întâlnit sufletul pereche, necesitatea de a dărui și a primi iubirea, dar și declarația că e dragoste la prima vedere –toate astea, instalarea iubirii între două suflete în doar câteva zile.. ar putea eticheta romanul ca fiind banal, aceeași poveste de iubire fumată și plictisitoare, deloc reală. Totuși, autoarea Rosie Walsh reușește să scrie un roman surprinzător, să creioneze o poveste de iubire ce te ține cu sufletul la gură, de la început până la ultima pagină.

Nu știu pentru tine, dar pentru mine este clar o noutate în materie de lectură și povești de dragoste în care vinovatul (vinovat de orice) este protagonista și nu el, bărbatul șarmant și cuceritor. Este primul roman, care, deși este scris atât de întortocheat, reușește să mă țină lipită de el – asta până aveam eu nevoie de o pauză ca să respir.

Sarah și Eddie se cunosc, se îndrăgostesc, petrec zile împreună, apoi el pleacă, nu înainte să-i promită că o va suna. Este evidentă și palpabilă iubirea dintre cei doi, dar ceea ce intervine între ei..devine un abis greu de trecut, din ce în ce mai greu de lăsat în urmă.

Sarah are o poveste de viață care îți dă fiori, dar nimeni nu o poate face să se simtă mai bine, să renunțe la regrete și vinovăție – nici măcar sora ei nu a iertat-o pentru ceea ce s-a întâmplat cu zeci de ani în urmă, când Sarah nu era decât o tânără îndrăgostită de băiatul nepotrivit – genul de iubire dintre fata bună și băiatul rău.

Sarah poartă de atunci durerea în suflet. Și chiar dacă ar vrea, nu poate schimba nimic. Ea doar voia să-și salveze sora din pericolul la care o expunea iubitul din acea vreme. Este asta greșeala capitală? Destinul poate așa era deja scris, dar realitatea o scotea pe Sarah singura vinovată – și merita ura surorii și-a familiei care a fost distrusă tot din vina ei.

Bărbatul care nu a mai sunat – evenimentele trecute își cer tributul când nu te aștepți

Ceea ce nu știe Sarah este că evenimentul de atunci va avea consecințe după ani de zile – perioadă în care ea a fost departe de oraș, de tot ce îi putea reaminti cele întâmplate. Sarah nu a mai putut fi aceeași din ziua tragediei și din cauza durerii ce o tot măcina pe interior.

De ce? – a fost și întrebarea de pe buzele mele. Și am continuat să mă întreb asta până când autoarea Rosie Walsh mi-a dăruit toate piesele acestui puzzle. Era oare îndreptățit Eddie să se poarte așa cu Sarah? Avea dreptul să dispară și să o lase pe Sarah fără nicio explicație? Nu era oare mai corect pentru amândoi să pună cărțile adevărului pe masă?

Cine e acest Tu? – o altă întrebare,alte scenarii și multe cuvinte care îi sunt dedicate. Toate ițele se vor descurcat dacă ești suficient de răbdătoare – așa cum eu nu sunt atunci când vine vorba despre lectură și povești care se complică la maxim, iar atunci când simt că nu mai pot și vreau să renunț la carte, încep să văd și luminița carele aranjează pe toate perfect și pe înțelesul meu. Acest ”Tu” este important pentru  întreaga poveste, are un rol definitoriu pentru destinul protagoniștilor.

Iubirea adevărată rezistă oricărui test

Va rezista iubirea pe care o poartă Sarah lui Eddie? Va reuși Eddie să ierte și să facă un pas spre femeia pe care o iubește? Se va găsi o cale spre inima celor doi? Va putea iubirea ei să vindece durerea lui Eddie? Da, da! Alte întrebări.

Era să-mi explodeze inima, căci  refuzam să cred că Sarah are parte de un asemenea destin. Refuzam să cred că ea nu va mai primi o nouă șansă la fericire, o nouă șansă din partea vieții, căci nimic din trecut, nicio vinovăție nu o poate condamna definitiv.

Toate scenariile mele mentale s-au năruit precum castelele de nisip, iar adevărul m-a lovit în moalele capului. Dacă până la aflarea adevărului îl acuzam cumva pe Eddie de indiferență și insensibilitate, adevărul mi-a înmuiat inima. Dar tot mi-am zis că el va reveni, că iubirea lor va învinge. Oare am avut dreptate?

Toate încercările lui de a da un semn de viață, orice tentativă a lui de a răspunde la mesajele ei, acel mesaj dur pe care l-a primit Sarah – toate au descurajat-o maxim pe aceasta, dar aflăm adevărul de la mama lui Eddie – cea care nu o poate accepta pe Sarah, care a evitat(sau a ascuns) adevărul despre femeia pe care o iubește fiul ei, dar și situația ei.

Bărbatul care n-a mai sunat – adevărul lovește în față

Momentul adevărului, momentul în care Eddie află despre Sarah, dar și despre ceea ce făcea propria mamă, despre atitudinea sa față de femeia iubită, a schimbat ceva, l-a transformat pe Eddie și l-a făcut să înțeleagă un alt adevăr – să conștientizeze și să accepte ceea ce este și ceea ce simte cu adevărat pentru Sarah – femeia din trecutul, din prezentul și viitorul lui.

Pe Eddie și Sarah îi unește o picătură de viață, o minune și o dovadă a iertării. Ceea ce rezultă din iubirea lor furtunoasă este mesajul divin că trecutul trebuie să rămână acolo unde este locul, iar prezentul și viitorul depind doar de iubirea dintre ei.

Nu am mai citit niciodată o astfel de  poveste – am mai spus asta și mai sus, dar chiar am rămas cu gura căscată la final, cu un șoc și cu o senzație că nu am citit bine, că sigur lipsește o pagină, un fragment.

Suferința naște monștri și reacționează din impuls

Bărbatul care n-a mai sunat – Rosie Walsh este povestea care te lasă fără cuvinte. Te lasă mut. M-am gândit mult la toată povestea dintre Eddie și Sarah și după ce am terminat de citit cartea.

Chiar și după câteva zile mă trezeam gândindu-mă la romanul Bărbatul care n-a mai sunat – Rosie Walsh. Da, m-a intrigat și enervat, dar m-a emoționat atât de mult..încât mi-am dorit să reiau lectura – asta mi-a fost tendința. Mi-am dorit să redeschid cartea,căci am avut senzația că am visat, nu că am citit asta într-o carte apărută chiar în 2018

Bărbatul care n-a mai sunat – Rosie Walsh este nebunia perfectă, amarul emoționant, doza de tensiune. Este precum o prăjitură perfectă: potrivit de dulce, care-ți încântă papile gustative, îți dăruiește bucuria savorii și emoția descoperirii ingredientului secret.

Bărbatul care n-a mai sunat – Rosie Walsh cartea pe care te rog să nu o eviți, să nu o amâni și să nu o lași din mână. Bărbatul care n-a mai sunat – Rosie Walsh sau cum spune inima foarte clar că ea conduce întotdeauna.

Bărbatul care n-a mai sunat – Rosie Walsh modul în care sufletul te roagă să-l asculți atunci când vrei să fii fericită – nu doar o zi, ci întreaga viață.

Bărbatul care n-a mai sunat – Rosie Walsh a apărut la Editura Nemira și poate fi comandat de pe Elefant (cu 50% reducere).

Lectură plăcută!

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Dana
12 mai 2019 at 8:17 AM

Și pe mine m-a băgat în ceață. Niciun scenariu pe care mi l-am făcut, nu a fost nici măcar pe aproape. Mi-a plăcut mult cartea, foarte bună. Iar recenzia ta, pe măsură!😍    Laura A - bookcaffe.ro
    12 mai 2019 at 9:56 AM

    Îți mulțumesc mult, Dana! Da, a fost o carte altfel. Abia aștept să mai apară ceva scris de autoarea aceasta :).Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.