Studiu despre otravă – Maria V. Snyder

Otravă. Când auzi cuvântul acesta, care e primul lucru la care te gândești? Studiu despre otravă – Maria V. Snyder este Cartea întâi din seria Cronicile din Ixia, apărută la Leda Edge (Grup Editorial Corint).  Cel mai mare regret al meu este că nu am putut devora și continuarea.  Declar pe proprie răspundere că m-am îndrăgostit de această serie, de poveste, de personaje. Dacă vrei să mă superi/torturezi, nu-mi da să citesc romanele ce continuă povestea. Dar dacă se întâmplă asta, în acel moment, m-ai ”otrăvit” cu răutate și vei fi forțat să vezi schimbarea mea totală.

Despre Studiu despre otravă – Maria V. Snyder nu știam nimic, nici măcar nu o văzusem promovată, nu am citit recenzii și nici descrierea nu m-a tentat. Noutate literară și o surpriză totală și foarte plăcută, iar atunci când am primit cartea m-am bucurat de cea mai frumoasă călătorie literară. De una asemănătoare nu am mai avut parte niciodată, căci rar sunt eu super încântată de o astfel de poveste –

Are toate ingredientele necesare unei cărți geniale și mă bucur foarte mult că am avut șansă să o citesc. Nimic nu prevestea ceea ce avea să urmeze, dar când am citit de crimă și execuție, zâmbetul era pe toată fața – am știut că va fi pe placul meu. Seria Cronicile din Ixia a devenit plăcerea mea vinovată!

Nu știu ce s-a întâmplat, dar am simțit o atracție totală față de carte. Yelena știe cum să te atragă, cum să ți se bage pe sub piele, cum să te cucerească, să țină aproape și să-i devii aliat. Și nu spun doar eu asta – o spune și el, Valek, bărbatul care o salvează

Studiu despre otravă – o nouă șansă la viață sau captivă pe viață

Yelena a ucis. A făcut-o pentru a se salva – pe ea și alte suflete, dar gestul ei nu i-a adus eliberarea din captivitate, ci doar condamnarea la moartea. Greșeala se plătește, Yelena își acceptă și așteaptă ziua în care își va ispăși pedeapsa. Regretă oare ceea ce a făcut?

Nu-și regretă crima, nu cere îndurare, nu plânge – deși e legată cu lanțuri și rănile sângerânde o dor, dar nu se plânge de soarta nemiloasă, nu-și plânge deloc starea deplorabilă în care a ajuns. Știe că e vinovată și că va plăti pentru că a ucis fiul celui care a salvat-o și i-a oferit o nouă șansă.

În ziua în care sfârșitul era la o ștrangulare distanță, Yelena este pusă în fața unei nou realități. De această dată Valek o pune față în față cu o decizie – pe cât de evidentă, pe atât de dificilă.

Eliberarea din ghearele morții este pentru Yelena neașteptată, dar în scurtă vreme va conștientiza că este mai captivă decât a fost până acum într-o celulă.

Alegerea va face diferența și te va purta spre necunoscut

Și drumul Yelenei nu va fi deloc ușor, nu va fi drept și nici lipsit de pericole. Va primi de foarte multe ori moartea în ochi, îi va simți prezența la fiecare pas, o va pândi și-i va răsufla  grăbit în ceafă. Va face Yelena față fiecărei încercări? Nu scapă nici de testările lui Valek, dar nici de capcanele falsității.

Faptul că devine degustătorul comandantului suprem, nu îi oferă niciun fel de siguranță. Dacă e în ochii lui Valek și la dispoziția comandantului suprem Ambrose, asta nu o protejează de răutatea celui care vrea să o vadă moartă – plata pentru crima comisă. Să fie vorba oare de legitimă apărare sau dorința Yelenei de a face rău?

Nu-i deloc simplu să devină noul degustător. Este supusă unor lecții pe care nimeni nu ar vrea să le învețe. Învață totul despre otravă – pentru a le putea recunoaște în momentul în care gustă mâncarea comandantului. Nevoia o ajută să reziste și să nu iese din cuvântului mai marilor spionilor, Valek.

  Nu contează cum arăți, ci ceea ce faci cu ceea ce știi când ai nevoie

Yelena nu este pe plac tuturor celor cu care intră în contact datorită noii sale ocupații. Unii o numesc șoarece, alții câștigă bani pe urma pariurilor, o folosesc pentru a se salva. Va afla Yelena adevărul despre toți cei care o înconjoară?

Nu ai cum să nu o apreciezi pe Yelena. Este cea care riscă să moară în fiecare zi otrăvită – și dacă nu i se dă antidotul care să o țină în viață. Pe lângă asta, Yelena este o luptătoare – la propriu, cu siguranță. Reușește să înfrunte moartea de nenumărate ori, o păcălește – deși e mereu în spatele ei. Nu de puține ori a simțit că nu mai are nicio scăpare, dar întotdeauna apare Valek. El o ajută, o salvează și o protejează. Oare care este motivația protecției lui? Indiferent de motive, Yelena învață să se lupte, să folosească arcul și să mânuiască un briceag – va avea nevoie mai repede decât a crezut.

Studiu despre otravă – Maria V. Snyder este o aventură continuă, un spectacol al focului, un test de rezistență. Înveți să suporți, să supraviețuiești și să mergi mai departe, căci la următorul pas ai nevoie de și mai multă putere.

Din Studiu despre otravă – Maria V. Snyder nu lipsește lupta corp la corp cu moartea (sau trimișii ei). Este o ploaie de emoție, iar participarea la fiecare provocarea a destinului, o vei aprecia și mai mult pe Yelena, te vei umple de energie și vei afla secretele lui Valek. Sigur ești pregătit pentru ceea ce urmează?

Studiu despre otravă – magie, emoție și aventură la fiecare pas

Cartea aceasta este cea mai faină descoperire în acest an. E cea mai bună carte citită anul acesta tot ce vreau acum e continuarea. Sau continuările – parcă nici răbdare nu mai am, nu mai pot citi nimic –peripețiile de care a avut parte Yelena mă țin captivă în poveste. Este echilibru perfect între magie, emoție și aventură – are tot ce îi trebuie, tot ce ai nevoie pentru a nu întrerupe lectura.

Studiu despre otravă sau cum să te iei la trântă cu fiecare piedică ce stă în calea ta. Studiu despre otravă sau descoperirea adevăratului antidot pentru otrava care te face neom, te slăbește – în ciuda puterii pe care o deții, te condamnă când te aștepți mai puțin.

Yelena nu este o biată fată, nu e doar o criminală, ci în ea zace o putere de neimaginat. Este degustătoare, dar puterea magică pe care o deține nu îi mai permite să rămână în Ixia.

Studiu despre otravă – secrete, iubire și drumuri separate

Yelena dă moartea rapidă pe una lentă, provocată de otravă. O fi făcut alegerea bună? Timpul va decide în brațele cui va ajunge și cine îi va provoca moartea.

În momentul în care Yelena și Valek sunt atât de moarte, adevărul iese la lumină. Totul e mărturisit cu ușurință, din dorința de eliberare și cu asumarea oricărui risc.

Cu cât te apropii de final, sentimentele dintre cei doi sunt din ce în ce mai puternice, mai evidente, mai sigure. Și mai este ceva la fel de clar: nu moartea va sta în calea celor doi îndrăgostiți.

Este iubirea un sentiment care surprinde, care ia pe nepregătite pe Valek, dar mai ales pe Yelena? Este surprinzătoare, este iubire și este putere – acum sunt mai apropiați ca niciodată, legătura dintre ei este indestructibilă.

Studiu despre otravă – Maria V. Snyder sau cum să devii dependent de o poveste fantastică. Un fantasy de care devii dependent și ai vrea să te bucuri în fiecare zi – așa cum Yelena gusta mereu criollo. Care dă oare dependență mai repede: cartea sau desertul?

Mulțumesc din suflet grupului Despre cărți. Despre oameni (Anca și cărțile) pentru oportunitatea de a citi acest roman! Mulțumesc Editurii Corint pentru această bijuterie literară!

Studiu despre otravă – Maria V. Snyder poate fi cumpărat de aici, de aici sau de aici. Pentru achiziționarea acestei cărți nu vei avea mustrări de conștiință.

Lectură savuroasă!

 

Author

laura.apetroaie@gmail.com

Comments

Gina Loranda
15 mai 2019 at 10:42 AM

Superba recenzia! Si eu de abia astept sa-mi iau cartea! Bafta in continuare! 😘😘



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.